Algemeen

FIM kiest nieuwe voorzitter in Jerez de la Frontera

Dit weekend staan in het Spaanse Jerez de la Frontera een aantal belangrijke FIM afspraken op het programma. Op zaterdag is er de FIM 'General Assembly' waar een nieuwe FIM voorzitter zal worden verkozen die de FIM gedurende 4 jaar zal leiden. De Portugees Jorge Viegas (huifig Deputy President) en de Venezuelaan en huidig voorzitter, Vito Ippolito zijn de kandidaten voor deze functie. Er moeten ook 3 ondervoorzitters worden gekozen. Er werden drie kandidaturen ontvangen, de Fransman Jacques Bolle, de Pool Andre Wietkowski en Nasser Khalifa Al Atya uit Qatar.

Op vrijdag vindt een bijeenkomst van de Secretarissen-Generaal van de nationale bonden plaats. Zondag staat heel de dag in het teken van het FIM gala, de officiële huldiging van alle wereldkampioenen 2014 live te volgen de opde vernieuwde FIM website http://www.fim-live.com

De Belgische Motorrijdersbond zal er vertegenwoordigd worden door haar voorzitter ( Jos Driessen), bestuurslid Claude Danis en Secretaris-generaal, Stijn Rentmeesters.

Jerez de la Frontera werd door de FIM aangeduid tot 'World Capital of Motorcycling 2015'. De stad is al gekend om zijn jaarlijkse MotoGP en zal daar in 2015 nog andere disciplines aan toevoegen (WK superbike, WK Enduro, WK Trial en nog andere FIM wedstrijden). Er staan ook een aantal symposia en trainingskampen op het programma in 2015.

Partners

Back to top button