Enduro

Een zwaar verlies voor de Belgische enduro sport

We ontvingen vannacht een bericht dat onze BMB enduro coördinator, Claude Moureau, is overleden. Claude was op vakantie in Marokko waar hij deelname aan een rondrit met de motor, zijn grote passie. Hij overleed na een zware val aan zijn verwondingen.

Een bijzonder zwaar verlies voor de Belgische enduro sport

In mijn bijna 20 jarige carrière bij de BMB heb ik nooit zo’n gedreven en dynamische vrijwilliger gekend als Claude. Vanaf het ogenblik dat hij de functie van coördinator enduro op zich nam, zette hij zich dag en nacht in voor de enduro sport in België. Hij ging van start onder erg moeilijke omstandigheden. Om de kosten voor de organisatoren en rijders te drukken had de BMB nieuw  tijdopname materiaal aangekocht maar dit verliep echter niet zoals gehoopt. Claude nam echter onmiddellijk de nodige acties. Ik herinner me de testen die hij bij hem thuis in zijn living had gedaan en waarover hij bij ons de dag erna op bureau enthousiast verslag uitbracht. Het materiaal heeft spijtig genoeg nooit vlot gewerkt maar Claude deed al het mogelijke om na elke wedstrijd een correct resultaat op te maken.

Ook nadien, toen er opnieuw met een tijdopname firma werd gewerkt, bleef hij zich 100 % inzetten om de organisatoren van de wedstrijden te helpen en zo een vlot verloop van elk evenement te garanderen. Steeds was hij daags voor elke wedstrijd aanwezig om alles te controleren en bij te sturen. Indien nodig paste hij eigenhandig het parkoers aan. Slapen deed hij in zijn camionette, luxe was niet aan Claude besteed.

Claude was een man van de actie. Als er een probleem was, pakte hij dat onmiddellijk aan om een oplossing te vinden waar iedereen zich kon in vinden. De enduro sport, ondanks alle toelatingsmoeilijkheden, kreeg een nieuw elan onder Claude met ook nieuwe organisaties zoals dit jaar in Lierneux en met als hoogtepunt de organisatie van een WK manche volgend jaar in Saint-Hubert.

Claude kende ook bijna alle rijders persoonlijk maar hij nam zijn functie van official heel ernstig op en oordeelde altijd als een neutrale scheidsrechter. Op de foto's zien we Claude aan de start met zijn kenmerkende cowboy hoed en tijdens de BMB prijsuitreiking met zijn enduro kampioenen.

Hij deed ook veel inspanningen om de toekomst van de enduro sport veilig te stellen. Zo nam hij dit jaar nog het initiatief om een snelheidsradar aan te kopen en die te plaatsen in de dicht bebouwde zones.  Claude was ook BMB milieu official en zorgde ervoor dat vooral in de enduro sport het milieu werd gerespecteerd.

Claude, we  gaan je missen. Je bezoekjes op mijn bureau tussen 2 reparaties met je eigen herstellingsfirma door, wanneer je met je aanstekelijke lach de anekdotes kwam vertellen van de enduro wedstrijd het weekend voordien.

Het ga je goed Claude…

 

Stijn Rentmeesters
Secretaris-Generaal BMB

 

Noot: vanaf we meer informatie hebben betreffende de begrafenis zullen wij hierover op de website communiceren

Partners

Back to top button