Algemeen

De FIM heeft een nieuwe CEO

Tijdens FIM board meeting op woensdag 8 oktober in Genève werd Dhr. Ignacio Verneda benoemd tot FIM Chief Executive Officer (CEO). Ignacio Verneda is reeds heel zijn leven actief in de motorwereld. Hij begon op jonge leeftijd als vrijwilliger en nadien als professioneel medewerker.

Op zijn 16 jaar stichtte hij met een groep vrienden de Moto Club Cingles de Berti. Gedurende 15 jaar blijft hij actief in deze club, eerst als bestuurder, vervolgens als schatbewaarder en tenslotte als ondervoorzitter. De club organiseerde tevens stages voor jonge rijders, Ignacio was er verantwoordelijk voor de sportevenementen, de communicatie en commerciële zaken.

Van 1985 tot 1988 werd Ignacio actief als vrijwilliger binnen de Spaanse federatie, Real Federacion Motociclista Española (RFME. Als directeur van het nationaal trial team was hij verantwoordelijk voor de sportieve, commerciële en logistieke zaken. Hij was tevens juryvoorzitter tijdens wedstrijden van het Spaans Kampioenschap en RFME afgevaardigde in de Internationale jury voor de wedstrijden van het Europees en Wereldkampioenschap trial en snelheid.

In 1988 startte Ignacio zijn professionele loopbaan binnen de RFME. Na 18 jaar wordt hij RFME's eerste Sportdirecteur, verantwoordelijk voor alle disciplines. Ignacio bleef tevens actief als vrijwilliger als lid van de FIM Trial & Enduro Commissie en nadien als voorzitter van de FIM Trial Commissie.

In 2006 werd hij aangeworven door de FIM als Sportdirecteur, nadien Executive Director Sports. In deze functie was hij de coördinator van alle sport commissies alsook het Medisch panel en de Technische Commissie. Hij was de FIM vertegenwoordiger in de Grand Prix, Superbike en Speedway Grand Prix Commissies.

FIM voorzitter Vito Ippolito: " We hebben een globale recruteringscampagne gehouden waarbij tevens de bonden werden benaderd. De rol van Ignacio binnen het FIM dagelijks bestuur de laatste 10 maanden heeft zijn competenties versterkt om deze challenge op zich te nemen. Ik ben erg tevreden met deze beslissing die zal zorgen voor stabiliteit binnen de FIM. Ik wens hem alle succes toe!"

"Ik wens de FIM voorzitter en de Board of Directors te danken voor hun vertrouwen", aldus de nieuwe FIM CEO, Ignacio Verneda. " CEO worden is een grote eer en ik kijk uit naar iedereen zijn steun. De federaties en de vrijwilligers zijn essentieel voor de FIM en ik wens hen de beste services aan te bieden via de FIM administratie."
 

Partners

Back to top button