Motorcross

Everts & Friends : 60.000 EUR voor goede doelen

Op 21 juli werd op de Horensbergdam te Genk de 9de en voorlaatste editie van de ‘Everts & Friends Charity Race’ gereden, een uniek motorcross-evenement voor het goede doel. Het werd, op de dijbeenbreuk van Jeffrey Herlings na, opnieuw een prachtige editie met het weerzien tussen Ricky Carmichael en Stefan Everts en een recordaantal toeschouwers op de tribunebanken en langs de omloop. Tegelijk genoten de kinderen en jongeren van de geselecteerde goede doelen van een VIP-behandeling en van de aandacht van ‘The Legend’ zelf. Ondanks de (bar)slechte weersvoorspellingen was de massa trouw op post waardoor nu een recordbedrag van maar liefst 61.000 euro kan worden geschonken aan de verschillende goede doelen:

Ter Heide, een begeleidingscentrum voor bewoners met een ernstige of meervoudige verstandelijke handicap, ontvangt 15.000 euro.  

Een Hart voor Limburg (Koning Boudewijnstichting) ontvangt twee cheques, met name voor OC Ferdinand (7.500 euro) en Dienstencentrum Ter Engelen (7.500 euro).

De  Medi Clowns – zelf aanwezig op de Horensbergdam – krijgen 4.000 euro ter ondersteuning van hun hospitaal- en huisbezoekjes aan zieke kinderen.

Bednet, dat langdurig en chronisch zieke kinderen via internet aan de eigen school en klas verbindt, ontvangt een cheque van 2.000 euro.

’t Weyerke, een dienstencentrum voor personen met een handicap en nursingtehuis voor verkeersslachtoffers, krijgt 8.000 euro.

10.000 euro is gereserveerd voor Bethanië, een multifunctioneel centrum voor schoolgaande kinderen en jongeren met emotionele en gedragsproblemen.

Kinderen, Adolescenten & Diabetes, dat o.a. vakantiekampen opzet voor kinderen en jongeren met diabetes mellitus juvenilis, krijgt 4.000 euro.

De Molse jeugdinstelling De Markt tenslotte geniet een bijdrage van 2.000 euro. Aan Red de Motorcross wordt straks een cheque van 1.000 euro overhandigd.

Stefan Everts zelf is bijzonder opgetogen over het resultaat: “De dagen voor Everts & Friends was ik heel nerveus. De weersvoorspellingen waren barslecht en ik zag ons evenement al letterlijk in het water vallen. De nacht voor de wedstrijd deed ik amper een oog dicht. De Charity Race zelf was opnieuw een voltreffer, al was het even slikken na de val en dijbeenbreuk van Jeffrey. Dat we nu een recordbedrag van 61.000 euro kunnen wegschenken, doet mij en onze 300 medewerkers erg veel plezier.”

Everts & Friends en AMC Genk wensen bij deze nogmaals alle medewerkers, rijders, sponsors, media, toeschouwers en sympathisanten te bedanken voor hun bereidwillige medewerking aan de Charity Race. Volgend jaar is er de allerlaatste Everts & Friends Charity Race. 

Partners

Back to top button