Classic Bike

Belgen scoren in Classic zijspanraces

De derde wedstrijd van het Engels kampioenschap vond plaats in Anglesey. Voor onze Belgen Damien Perilleux en Nacy Detournay werd het weekend beëindigd met twee tweede plaatsen en een opgave als gevolg van een lekke band en een derde plaats. Kevin Hunt/Alan Crackwellet en Jason Reilly/Daniel Reilly zijn de voornaamste tegenstanders voor Damien en Nancy. Het werd een zware wedstrijd met een bocht waar snelheden tot 150 km/uur konden worden behaald. Gelukkig was er een uitloopstrook van 30 meter voor de rail en waren geen ongevallen.

Een andere wedstrijd van de continentale zijspan classic series vond plaats in Schotland op het circuit van East Fortune tellende voor de Bob Mc Intyre memorial classic races. Twee landgenoten stonden er aan de start: Bert Vloemans, passagier van Bill Hodgkins, en Sébastien Bar, passagier van Colin Lewis. Na de zaterdagse kwalificaties behaalden Colin Lewis & Sébastien Bar de pole positie voor Alistair Lewis & Patti Reid en Clive Faulkner & Brian Robson. Over 2 competitie dagen werden er 5 wedstrijden verreden. 1 race vond plaats in zware regen (zaterdagnamiddag). Colin Lewis & Sébastien Bar wonnen maar liefst 4 keer en werden dus de Schotse kampioenen en winnaar van de Singer Trophy. Kers op de taart was de verbetering van het ronderecord tijdens de wedstrijd o pzondag met 0,3 sec, een record dat sinds 2009 op naam stond van Ian Salter & Tim Dixon.

Afgelopen weekend vond ook nog een wedstrijd van de Camathias Cup plaats. In de categorie +750cc wonnen Colin Lewis & Sébastien voor Alistair Lewis & Patti Reid.

Tekst: Philippe Godin
 

Partners

Back to top button