Snelheid

39-ste Snelheidsprijs van de Noordzee

Aanstaande weekend houdt Ostend Motor Sport voor de 39-ste maal alweer de Snelheidsprijs van de Noordzee. Het evenement is één van de oudste wegraces in ons land. De eerste maal werd de race verreden in Lombardsijde, daarna in De Haan (Klemskerke) en vervolgens in Gistel. Vanaf de twaalfde editie is het industrieterrein van Oostende het strijdtoneel voor de coureurs.

Organiseren op het industrieterrein vraagt van de club de nodige inspanningen. “We zijn content dat we kunnen en mogen organiseren. We moeten elk jaar van nul beginnen en hekken en strobalen huren en plaatsen,” zegt Kurt Vanborm  van Ostend Motor Sport. “Dat is een dure zaak. Het is goedkoper om een bestaand circuit af te huren, dan om het elke keer te moeten opbouwen. Het is een investering van 145.000 euro.” De kosten lopen hoog op om het circuit voor publiek en coureurs zo veilig mogelijk te maken. “Veiligheid staat bij ons nummer één,” zegt hij dan ook.

De wedstrijden in Oostende zijn traditioneel erg populair. Vorig jaar omzoomden 8.000 toeschouwers het circuit. Het is samen met Chimay het enige overgebleven stratencircuit in ons land en is nog één van de weinige op het Europese vasteland.

Wat maakt zo’n stratencircuit speciaal? Vanborm  : “Er komt veel volk en de mensen kunnen dichtbij de actie op het circuit staan. Het is een beetje ook een kermisgevoel.”
De races in Oostende tellen mee voor het Open Belgische Kampioenschap in de diverse klassen en voor het klassement van de IRRC Supersport en Superbike (IRRC staat voor International Road Racing Championship met wedstrijden in Nederland, België – naast Oostende ook Chimay -, Duitsland en Tsjechië). Daarnaast is er ook nog een race voor klassieke 500 cc motoren.

Praktische info:
Plaats : Vuurtorenwijk – Oostende
Programma :
–    Zaterdag 21 juni : trainingen vanaf 10u30 – wedstrijden  vanaf 17u15
–    Zondag 22 juni : wedstrijden  vanaf 9u00 tot 18u00
Tickets : zaterdag 12 EUR – zondag : 20 EUR – weekend : 25 EUR – gratis tot 15 jaar
Websiet : http://www.ostendmotorsport.be/motorraces of www.fmb-bmb.be
 

Partners

Back to top button