Motorcross

Van Horebeek eerste leider Belgian Masters of Motocross

De beste Belg is het tussentijdse klassement van het WK MXGP, Jérémy Van Horebeek heeft van begin tot het einde de eerste dag van de Belgian Masters of Motocross afgelopen zondag in Mons gedomineerd. Ondanks drie uitstekende starts waren voor Kevin Strijbos niet voldoende om een vuist te kunnen maken. Drie keer vertrok de Suzuki rijder vanuit de koppositie maar moest nadien zijn meerdere erkennen in Jérémy Van Horebeek.

In de kwalificatiereeks en de eerste reeks kon Strijbos de Yamaha piloot nog lange tijd volgen maar in de laatste reeks van de dag toonde Van Horebeek zijn meesterschap. Hij reed van begin tot einde aan de leiding en kon met 1 minuut voorsprong de zege binnenhalen voor Joël Roelants en Marvin Van Daele. Kevin Strijbos ging in de fout en moest zich tevreden stellen met een 5de plaats en moest zo de tweede plaats van het podium laten aan Joël Roelants.

Opvallende prestatie van de Luikenaar Jérémy Delincé. In de eerste reeks stond hij geblokkeerd achter het starthekken maar kon terugkomen naar de 11de positie om in de tweede reeks mooi 4de te eindigen.

Jérémy Van Horebeek: "Ik ben erg blij met mijn prestatie vandaag. In de eerste reeks voelde ik me nog geen 100 % en heb ik er dus voor gekozen te wachten en op veilig te spelen door Kevin Strijbos op het juiste moment in te halen. Maar vanaf de start van de tweede reeks voelde ik me veel beter. We deden een paar aanpassingen aan de motor tussen de twee reeksen en dat leverde werkelijk een positief resultaat op! Ik kon snel de lwedstrijd in handen nemen. Ik hoop nu ook in de volgende wedstrijden zo verder te kunnen rijden, zowel in de GP's als in het BK!"

Volgende afspraak van de Belgian Masters of Motocross:in Moerbeke-Waas op 1 mei.

Foto's:: Frederick Van Eeckhoven (Vepix.be)

Uitslagen: Uitslag Belgian Masters of Motocross Mons 6/04/2014

 

Partners

Back to top button