Algemeen

BMB sportkalender 2014

Het BMB kalendercomité heeft gisterenavond de sportkalender 2014 opgesteld. Er staan 68 sportmanifestaties op het programma. Nieuwe evenementen zijn ondermeer het WK Motorcross Junior in Bastogne, het WK Trial in Comblain-au-Pont en het EK trial in Bilstain. 

MCC Beaumont wijkt voor haar Motocross Belgian national uit naar het mooie circuit van Avesnes-sur-Helpes in Frankrijk.

RLMOA Aywaille zorgt voor een nieuwe BK trial wedstrijd in Remouchamps en AMC Eau Noire Nismes vervangt haar afgelast WK Motorcross zijspannen wedstrijd door een 4 uren off-road endurance (RMT) wedstrijd.

Een aantal evenementen vieren een bijzondere verjaardag en dat zal zeker niet ongemerkt blijven. Zo is er de 40ste editie van de enduro in Dinant, de 40ste editie van de Boucles de Theux en de 20ste editie van de 'trophée international Moto Classique' in Chimay.

Er wordt ook verder samengewerkt met de federaties/organisatoren uit onze burenlanden. In de trial is er een uitstap naar Warcken (Lux) en Monthermé (Frankrijk), in de enduro de ondertussen tradionele wedstrijden in Rocroi en Buzancy (Frankrijk) en in de snelheid zijn er de races in Hengelo, Oss en Assen (Nederland)

De wedstrijden in Nederland van de Belgian Supermoto Cup zullen later worden toegevoegd zodat aan onze supermoto rijders een gevuld programma kan worden aangeboden. We herinneren de supermoto  rijders eraan dat zij voor een beperkte meerkost ook een monobike vergunning kunnen onderschrijven zodat zij met hun machine ook aan deze snelheidswedstrijden  kunnen deelnemen.

Raadpleeg de volledige kalender:

Partners

Back to top button