Motorcross

Motorcrosswereld verontwaardigd…

Het bestuur van de Belgische Motorrijdersbond, de team manager van de nationale Motorcrossploeg, Joel Smets en de rijders (Ken De Dycker, Clément Desalle en Jéremy Vanhorebeek) hebben met grote verbazing en ontgoocheling kennis genomen van de ‘'supergenomineerden' voor de titel van ‘Sportploeg van het jaar 2013’.
 
Zonder afbreuk te willen doen aan de mooie prestaties van de nationale hockey- en volleybal ploeg en de kwalificatie van de Rode Duivels voor het WK voetbal, kan niemand erom heen dat de nationale motorcrossploeg in het Duitse Teutschenthal tijdens de Motorcross der Naties het wereldkampioenschap voor landenteams won. "Na bijna 10 jaar knokken, zijn we er eindelijk nog eens in geslaagd om de felbegeerde wereldtitel naar België te halen. Het heeft de rijders en entourage letterlijk bloed, zweet en tranen gekost …. dit gebrek aan erkenning is bijzonder pijnlijk!!" aldus de verbouwereerde bondscoach Joël Smets.
 
De overwinning kwam er inderdaad niet zonder slag of stoot. De rijders kenden de nodige tegenslag en moesten tot het uiterste gaan om de titel binnen te rijven voor de overige favorieten zoals de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Australië en Italië.
 
Het is dan ook een grote teleurstelling en het getuigt van weinig respect voor onze prachtige sportdiscipline.
 
Een discipline, niet te vergeten, waar ons land het mooiste WK palmares kan voorleggen !

Partners

Back to top button