Motorcross

Joel Roelants nieuwe manager Belgisch team Motorcross der Naties

De Raad van bestuur van de Belgische Motorrijdersbond heeft ex-MXGP rijder Joel Roelants unaniem benoemd als manager van het nationaal Belgisch motorcross team voor de volgende 4 jaar. Joel volgt hiermee Johan Boonen op die besliste een stap opzij te zetten ten voordele van Joel.

Johan Boonen en het huidige organisatieteam zullen Joel Roelants ten volle ondersteunen bij deze nieuwe opdracht.

Joel Roelants behaalde in zijn motorcross carrière de titel in het Wereldkampioenschap Motorcross Junior en won daarna verschillende wedstrijden van het Wereldkampioenschap Motorcross MX2 tot zijn beloftevolle carrière abrupt stopte in 2014 na een zware valpartij tijdens de MXGP in Maggiora. Joel bleef echter niet bij de pakken zitten en werd actief in de motocross als physical coach van diverse GP rijders en motorcross commentator bij Telenet.

Joel Roelants: “Ik ben erg blij met mijn aanstelling als nieuwe team manager voor België. Het is een enorme eer om onze nationale ploeg te mogen leiden en samen te werken met een zeer getalenteerde generatie rijders. Mijn doel is om de prestaties van team Belgium te verbeteren en te streven naar podiumsuccessen in de komende jaren. Hoewel ik relatief jong ben in deze positie, ben ik erg gedreven en gemotiveerd om de ploeg naar nieuwe successen te begeleiden. Ik wil mijn dank betuigen aan de vrijwilligers van het team voor al het werk achter de schermen, aan onze sponsors voor hun ondersteuning en de BMB voor het vertrouwen. Ook mijn dank aan de Belgische supporters en de GP teams. Laten we samen beginnen aan deze reis naar succes. “

Johan Boonen: “Ik kijk terug op 6 hele mooie jaren als team manager van MXON team Belgium.  Nu met deze jonge generatie van rijders kijken we weer uit naar vele mooie MXON jaren voor team Belgium. Door andere belangrijke bezigheden voor de motorsport in België ( circuit Lommel ) heb ik geen nieuwe kandidatuur ingediend voor de volgende jaren. Wel was ik heel tevreden dat Joël Roelants meteen zin had om de taak van team manager voor zig te nemen. De sponsoren en team vrijwilligers  die alles mogelijk gemaakt hebben om 2 maal naar RED BUD te reizen wil ik zeker bedanken voor al hun steun en hulp.”We zullen Joël en het team zeker volop blijven steunen.”

Jos Driessen, BMB voorzitter: “Met Joel Roelants konden we ons geen betere opvolger wensen voor Johan Boonen die ik heel erg wil bedanken voor zijn jarenlange inzet als manager van het Belgisch team. Joel wordt erg gewaardeerd door alle motorcross rijders en zowel zijn kennis als physical coach als zijn motorcross ervaring zullen erg van pas komen in deze voor hem nieuwe uitdaging. We geven hem dan ook onze volle steun en wensen hem alle succes toe om met onze jonge opkomende talenten trachten de resultaten te behalen die ons land als internationaal befaamde motorcross natie verdiend’

Foto’s @shotbybave

Partners

Back to top button