Motorcross

Europees kampioenschap EMX 65/85: de conclusies

In Loket vond afgelopen weekend de finale plaats van het Europees kampioenschap 65cc en 85cc. Na de 4 kwalificatiewedstrijden in de Europese centrale zone en de halve finale in Axel, maakt BMB jeugd afgevaardigde, Robert Gielis, de balans op.

EMX 65cc

In de 65cc was Torre Van Mechgelen onze leader. Hij scoorde nagenoeg overal mooie punten hetgeen een kwalificatie voor de semi finale in Axel en daarna een kwalificatie voor de finale in Loket tot gevolg had. Als klap op de vuurpijl reed hij naar een mooie 2de plaats in de 2e reeks in Loket, voor duizenden toeschouwers, waaronder veel Belgen. Hij stapt nu over naar de 85cc. Hopelijk vindt hij hier ook snel de weg naar de voorste plaatsen in de resultatenlijst.

Timéo Mohring was ook zeker een lichtpunt in zijn eerste volledige EK jaar. Ook hij werd regelmatig in de 10 eerste genoteerd. Hetzelfde kan gezegd worden van Zani Van Oirbeek. Jammer van het half secondje tekort voor de kwalificatie in Loket. Dit had zijn mooie EK seizoen kunnen bekronen.

Matto Vertonghen, Tobe Van den Eynde, Noam Mezzavilla, Vital Van Nooten en Joshua Goblet proefden eveneens van de ervaring tijdens één of meerdere EK-proeven en zullen zeker de vruchten hiervan ondervinden in het verdere verloop van dit en volgende seizoenen.

EMX85cc

In 85cc was Jarne Bervoets onze kopman. Hij won het kwalificatieklassement van onze zone, Centraal Europa. In Axel, bij de semifinale stond hij ook op het podium. Nogmaals jammer dat hij door diskwalificatie (wegens de pitstop in sighting lap) in Loket tijdens de finale geen mooi orgelpunt heeft kunnen zetten op zijn 85cc-carrière. Tom Dukerts, die slechts aan enkele EK-proeven kon deelnemen liet toch wel mooie dingen zien. Dat belooft. De andere rijders; w.o. Lukas Spigeleer, Vince Van Hoof, Milo Salaets, Sacha Goblet, Liam Pölöskei, Lars Huysmans, Joshua Weigert, Stan Tops, proefden ook één of meerder keren van het gebeuren. We hopen er hiervan zeker volgend seizoen terug te zien bij de EK-kwalificaties.

Ook nieuw bloed is zeker welkom, want talentvolle jongeren hebben we nooit teveel!

En nu, op naar Lommel ! Daar kunnen we gaan supporteren voor onze Belgische rijders, waaronder ook een aantal die vorig seizoen nog aan de top meestreden in de 85cc klasse, dus die gasten hebben de stap hogerop al gezet en zitten in de aanpassingsfase. Enkelen onder hen hebben deze toch al goed verteerd. Hopelijk komen er daar in Lommel nog wat bij.

Robert Gielis
BMB jeugd afgevaaardigde

Foto: MXGP.com

Partners

Back to top button