Motorcross

Eerste WK podium voor Liam Everts, Geerts derde in MXGP of Trentino

Met twee keer een derde plaats in beide manches werd Liam Everts afgelopen weekend tweede in de eindstand van de MXGP of Trentino in Pietramurata. Zijn eerste podium in het Wereldkampioenschap MX2, exact 32 jaar na zijn vader in de GP van Arco di Trento!

WK leider Jago Geerts won de eerste manche maar ging in de eerste ronde tegen de vlakte. Hij wist terug te komen tot plek 7 en werd zo alsnog derde in de GP stand.

Red Bull KTM rijder en thuisrijder Andrea Adamo pakte de zege in Trentino met tweemaal een tweede plaats. Lucas Coenen werd 8ste (7-9).

MXGP

In de MXGP klasse werd Brent Vandoninck 13de na een tegenvallende eerste (23) en een betere tweede reeks (8). De winst was voor Jorge Prado voor de Nederlander Jeffrey Herlings.

Liam Everts over zijn podiumplaats: “Heel gaaf. De tweede manche was veel beter dan de eerste en ik had veel plezier. Mijn eerste podium: Ik had niet verwacht dat het tijdens deze GP zou gebeuren. Ik had twee geweldige starts, maar in de eerste manche werd ik wakker geschud door Andrea! Mijn overgang naar het team en de motor gaat goed. Ik ben blij. 32 jaar geleden behaalde mijn vader zijn eerste podium in de GP van Arco di Trento… Vandaag is het mijn beurt! Met twee 3e plaatsen eindigde ik als 2e algemeen.”

Harry, Liam en Stefan Everts

Partners

Back to top button