RecreatieToerisme

Verslag van de 75ste FIM Rally in Duitsland

Met 547 inschrijvingen voor deze 75e editie van de FIM Rally in Ferropolis, Duitsland, was de opkomst erg matig. Ondanks dit lage aantal (minder dan 800 laat de annulering van het evenement toe), hebben de organisatoren beslist dit jaarlijkse wereldfestival van het recreatief motorrijden te laten doorgaan en dit op een zeer bijzondere locatie, in Ferropolis, een voormalige bruinkoolmijn die werd omgevormd tot toeristische trekpleister als gedenkteken ter ere van de duizenden arbeiders die decennialang voor de economische ontwikkeling van Duitsland hebben gewerkt. Sommige machines zijn bewaard gebleven en worden gebruikt voor diverse culturele en sportevenementen.

Na twee jaar geen FIM rally wegens Covid-19, namen 28 leden van de BMB, van 7 verschillende clubs, deel aan het evenement en beleefden een geweldige tijd samen onder de zon!

Natuurlijk, niet alles was perfect. Maar rekening houdend met de korte voorbereidingstijd na de terugtrekking in januari van de Poolse organisator, kunnen we bevestigen dat er alles werd aan gedaan om ons op een optimale manier te ontvangen, op een originele locatie.

Na de traditionele parade in Dessau op woensdag en de officiële verwelkoming van de verschillende landen, waren donderdag en vrijdag gewijd aan individuele bezoeken aan de steden Bitterfeld en Wittemberg, de laatste in architectonisch opzicht prachtig en uniek.

Wat de klassementen betreft, eindigde België op een zeer goede 7de plaats in de FIM Challenge (het belangrijkste klassement) en de club KAMC Koersel, met 9 ingeschreven rijders, won de prijs van eerste Belgische club.
Onze Italiaanse vrienden, met meer dan 150 deelnemers en hun indrukwekkende logistieke organisatie, werden voor de 27e keer (!) in 75 edities gekroond tot wereldkampioen toertochten per nationale ploeg. Een overwinning die met vreugde en goed humeur werd gevierd en gedeeld met de andere motorrijders.

Persoonlijk denk ik dat als alle Belgen, die door de vaste gasten van internationale treffens als de belangrikste internationale toerrijders worden beschouwd (dit werd trouwens ook door organisator tijdens de ontvangst zo aangekondigd), het echt zouden wensen, deze Trophy regelmatig naar België zou terugkeren.

Daarom doe ik nu al een oproep aan al onze piloten en passagiers voor de 76e editie van dit unieke en historische evenement, van 23 tot 25 juni 2023 in Zaragoza, Spanje. Wat de Italianen kunnen, kunnen wij ook!

De Belgische clubs die in Duitsland vertegenwoordigd waren: KAMC Koersel (9-0), KAMC Herentals (6-1), KVAMC Gijverinkhove (3-2) MC Butz Bikers 95 (2-1), Viroinval Motor Sport (1-1), KAMC Menen (1-0), MC Hoeselt (1-0)

Tekst: Didier Frérot, 1ste Vice-Voorzitter BMB, afgevaardigde CTL (FIM)
Foto’s: Gilbert Van Bael, lid van de NCMVT (BMB) en CTL (FIM), nationaal afgevaardigde BMB

Geef een reactie

Partners

Back to top button