Motorcross

Vanluchene/Bax winnen Belgische GP sidecarcross

Het organisatieteam van Maasland Motorsport Events kan terugblikken op een geslaagde retour van het Wereldkampioenschap zijspancoss in het zware zand van Lommel. Het publiek was talrijk komen opdagen na 2 jaren afwezigheid van deze Belgische GP. De weergoden waren de organisatie goed gezind en de regenbuien werden gereserveerd voor ’s avonds zodat we overdag 2 heerlijke crossdagen kregen. Kers op de kaart waren de prestaties van onze ex-wereldkampioen Marvin Vanluchene met zijn Nederlandse bakkenist Robbie Bax die na een moeilijke start van het WK in Lommel voor eigen publiek mochten zegevieren.

Dit deden zij nipt voor Robie’s broer Etienne Bax die met zijn Tsjechische bakkenist Cermak tweede werd. De Est/Finse tandem Varik/Kunnas werd in Lommel derde.

In de eerste manche pakte Bax de kopstart en hij wist snel weg te rijden van zijn achtervolgers en won met overmacht de heat. Veldman/Janssens als 5e gestart, finishte op 20 seconden achterstand als tweede met Varik/Kunnas als derde. In de allerlaatste fase wisten Vanluchene/Bax nog Hermans/Musset te verschalken voor plek vier.

In de tweede heat was Bax weer als snelste weg maar in de eerste bocht hapte het zijspan in het zand en ging men over de kop. Hermans/Musset en Veldman/Janssens konden Bax niet meer ontwijken en stonden ook vast. Vanluchene/Bax profiteerde en wonnen de heat én de Grand Prix van België. Varik/Kunnas finishte op enkele seconden als tweede en werden zo totaal ook tweede. Veldman werd nog derde en Bax haalde nog de vierde plek uit het vuur en werd daarmee derde in totaal en behield nipt de leiding leiding in het WK Zijspancross.

Het publiek kreeg ook nog een opmerkelijke wereldprimeur. Jason Van Daele en Birgen Beernaert maakten op zaterdagavond en op zondag voor de allereerste keer een backflip met een sidecarcross ! Een schitterend schouwspel waar alle aanwezigen erg van genoten! Lees er alles over en geniet na van de video op de website van Het Belang van Limburg, klik hier(link is external)

Foto’s: Kabouter Trek + sidecarcross.be

Geef een reactie

Partners

Back to top button