Motorcross

Denicol Sand Rookies in Lommel, de afspraak voor alle jonge MX talenten

Na 2 geannuleerde edities omwille van Covid 19, neemt GP Flanders in 2022 terug de draad op met hét jongerenevenement van het jaar! Op het programma alvast het EK 65/85, waarbij de jeugd kennis kan maken met het loodzware zand van Lommel!  Deze wedstrijd maakt deel uit van het Noordwest Kampioenschap, waarin de Benelux, Duitsland, Tsjechië, Slowakije en de Scandinavische landen deel van uitmaken.

Het programma wordt aangevuld met een internationale reeks 125cc die dé opstap kan zijn naar het WK.  De drie podium-rijders krijgen immers een wildcard voor de EMX 125 op het programma tijdens de Grand Prix in Lommel, op 23 en 24 juli 2022.

Nieuw voor 2022 is een open 85cc klasse, waarin de jongste regionale piloten kunnen kennis maken met het EK op hun eigen tempo. 

Sand Rookies wordt een leuk familiaal event, met gratis inkom voor de inwoners van Lommel.

Inschrijvingen

Inschrijven voor het EK 65 of 85 dienen via het inschrijvingsformulier van FIM Europe te gebeuren. Deze dienen ingevuld aan de BMB bezorgd te worden.  Inschrijven moet tot 1 maand voor de wedstrijd te gebeuren, inschrijvingen die later geregistreerd worden, kunnen nog aanvaard worden in functie van het aantal inschrijvingen. Opgelet voor deelname aan de EK races heb je een geldige FIM Europe EK Motorcross vergunning nodig !

Inschrijven voor de open 125 / open 85cc klassen kan via de BMB website, via deze link. Piloten met FIM/FIM Europe licenties, nationale licenties met start toelating, BMB (nationale en Europe Open vergunningen), VMCF en VJMO/MCLB jaarlicenties (mits afvaardiging van hun federatie) kunnen deelnemen aan deze races. Andere piloten kunnen een daglicentie aanvragen. Deze daglicentie kan op voorhand geregeld worden via de My FMB-BMB toepassing. Klik hier voor meer info.

Praktisch

Place to be is het Stedelijk Motorcrossterrein van Lommel.  Het parcours wordt aangepast aan de normen voor de jeugdige rijdertjes.  Na de snelheid van de 65cc pilootjes gezien te hebben op de eerste editie, zullen deze ook op het volledig parcours kunnen rijden.

De timing van het evenement is nog  niet beschikbaar.

Welcome center:
Ingang motorcrossterrein.
Marie Curiestraat zn.
3920 Lommel

Open op:
Vrijdag – 7u00 – 20u00
Zaterdag – 7u00 – 18u00
Zondag – 7u00 – 14u00

Meer info: http://www.fmb-bmb.be/nl/mx_event/motocross-sand-rookies-emx-65cc85cc

Partners

Back to top button