Algemeen

In memoriam: Noel Vercruysse

Er zijn een aantal personen binnen de Belgische Motorrijdersbond die ik zelf als ‘een monument’ beschouw. Het zijn mensen die zich met hart en ziel vrijwillig voor de federatie en de motorsport inzetten. Zij staan altijd klaar om te helpen, om bergen werk te verzetten en waarop je steeds kan rekenen. Noel Vercruysse, een groot momument binnen de BMB, heeft ons vorige week op 92-jarige leeftijd verlaten.

Noel was zowel actief in de motorsport als in het motortoerisme. Jarenlang was hij de ‘vaste’ koersdirecteur van de BMB in de Grote Prijzen Motorcross zowel solo als zijspannen, maar ook in de vele internationale motorcross wedstrijden die in de jaren ’70 en ’80 in ons land georganiseerd werden. Noel was ondervoorzitter van de BMB sportcommissie en lid van de Raad van bestuur. Hij was alom gekend om zijn glimlach, zijn enthousiasme en zijn positivisme. Altijd bereid om te helpen waar nodig.

Zelfs op late leeftijd was hij nog actief binnen ‘zijn’ club, AMC Hoppeland Poperinge waar hij een van de oprichters was. Ook binnen de Provinciale Afdeling West-Vlaanderen was hij alom geprezen en verzette hij veel werk ter ondersteuning van de West-vlaamse clubs.

Mijn innige deelneming aan de familie en de leden van AMC Hoppeland Poperinge.

Stijn Rentmeesters
Secretaris-Generaal

Raadpleeg hieronder het rouwbericht.

 

Foto: Noel rechts op de foto

Partners

Back to top button