Motorcross

Torre Van Mechgelen (EMX65) en Ian Ampoorter (EMX85) geplaatst voor EK finale in Riola Sardo

De laatste van drie kwalificatiewedstrijden van het Europees kampioenschap Motorcross EMX65cc en EMX85cc vond op 5 september plaats in Kaplice (Tsjechië). In de EMX65cc was ons land vertegenwoordigd voor Torre Van Mechgelen en Noam Mezzavilla. Torre eindigde zondag 11de, Noam 29ste. De zege ging naar de Nederlander Dex Van Den Broek. Torre is met een 7de positie in de tussenstand van het kampioenschap geplaatst voor de finale in het Italiaanse Riola Sardo op 19 september.

In de EMX85 klasse reden 4 landgenoten mee (De Baere Emile, Bervoets Jarne, Van Mechgelen Douwe, Ampoorter Ian). Ian was in Tsjechië onze beste Belg op een 10de plaats gevolgd door Emile (13de), Douwe (14de) en Jarne (17de). De winst was voor het Nederlandse toptalent Lotte Van Drunen. Ian Ampoorter plaatst zich met een 8ste plaats in de kampioenschapsstand nipt voor de finale in Italië.

Het is mogelijk dat ook nog andere landgenoten zullen kunnen rijden in Riola Sardo maar zij moeten nog bevestiging afwachten in functie van het aantal gekwalificieerde rijders van de diverse zones die effectief zullen deelnemen aan de finale.

Volledige uitslag: https://www.fim-europe.eu/events/1199 

 

Partners

Back to top button