Motorcross

MXGP Lommel : geen PCR testen voor het publiek

Komend weekend kan je in Lommel onze Belgen komen aanmoedigen tijdens de zesde MXGP van het seizoen. In de MXGP klasse zijn de thuisrijders, Jeremy Van Horebeek (11de WK stand), Kevin Strijbos (16de), Brent Van Doninck (18de) en Cyril Genot. In de MX2 kan Jago Geerts (3de) de steun van het Belgische publiek goed gebruiken. Verder kan je ook Nathan Renkens en Julien Vander Auwera aanmoedigen. Bij de dames is het uitkijken naar Amandine Verstappen (5de) die in Lommel wordt vergezeld door Brenda Wagemans, Britt Van Muylen, Shaney Truyts, Samina Vermaut en Faes Heaven. Een record aantal Belgische dames aan de start van een WK manche!

Op zaterdag zijn er de Europese kampioenschappen met 5 Belgen in de EMX2 en 6 in de EMX250 klasse. Hier is de hoofdrol weggelegd voor ‘onze’ Liam Everts momenteel 4de in de EK tussenstand.

Tickets voor zaterdag en/of zondag kan je online bestellen via volgende link. Het zal ook nog mogelijk zijn ter plaatse tickets aan te kopen. Het publiek zal geen toegang hebben tot de paddock en vormt dus een aparte ‘bubbel’. De organisatie bevestigde dat voor het publiek geen PCR-test vereist is.

Dit weekend mag de Grote Prijs in Lommel 5.000 toeschouwers ontvangen. Voor hen gelden alle courante COVID-beperkingen: namelijk het dragen van een mondmasker en voldoende afstand houden. Organisator Johan Boonen vult aan: “Bij deze wil ik nogmaals benadrukken dat er voor het publiek géén negatieve test vereist is! Uiteraard rekenen we er wel op dat iedereen netjes de bovenvermelde maatregelen volgt.”

Meer info: https://mxgpflanders.com/

See you in Lommel!

Partners

Back to top button