Motorcross

Vooruitzichten/hoop heropstart motorcross seizoen 2021

Omwille van de aanhoudende corona problematiek zullen de motorcross wedstrijden voorzien in april uiteraard niet kunnen plaatsvinden. De openingswedstrijd van het Belgisch kampioenschap voorzien in Lummen op 4 april wordt dan ook geschrapt.

Motorsport Vlaanderen en hun motorcross club VLM hebben zich bij de bevoegde overheidsinstanties geïnformeerd over wat mogelijk is. Grootste vraag hierbij is “Wat is de te voorspellen termijn van opstart van een motorcross evenement ?”. Een antwoord hierop hebben we niet, maar een voorzichtige hint naar een mogelijke opstart in mei was wel te horen.

Met deze mogelijkheid bedoelen we wel een doordachte opstart met heel wat beperkingen en maatregelen die misschien wel altijd zullen blijven bestaan. Alles is natuurlijk afhankelijk van de cijfers binnen het corona gebeuren, en zoals we zien zijn er hier wel wat ups en downs op te merken.

Moest de evolutie van de pandemie in de goeie richting blijven gaan, dan moeten we er natuurlijk voor zorgen dat we klaar zijn om het heroptreden zo kwalitatief en veilig mogelijk te laten gebeuren.

Laat ons allen de vingers gekruist houden, en daarmee terug in de flow te geraken van de motorcross wedstrijden.

Info: VLM – Motorsport Vlaanderen

Partners

Back to top button