Motorcross

Regel nu je Motorcross vergunning 2021 !

De Belgische motorcross neemt in 2021 een nieuwe start na het rampjaar 2020. De corona cijfers gaan de goede richting uit en ook de vaccinaties zullen hopelijk niet lang meer op zich laten wachten. We hopen dan ook in 2021 opnieuw een zo volledig mogelijk motorcross seizoen te mogen beleven.

Met de aansluiting van VLM en MC Lille bij Motorsport Vlaanderen is er een belangrijke nieuwe stap gezet in de harmonisering van het Belgische Motorcross landschap. En dit heeft uiteraard een aantal wijzigingen tot gevolg.

Alle rijders aangesloten bij een club van Motorsport Vlaanderen zullen de keuze hebben uit 3 verschillende niveaus van vergunning:

  • Regionale Motorcross vergunning voor deelname aan regionale wedstrijden en deelname aan het Vlaamse kampioenschap mits bijbetaling (ter plaatse).
  • Nationale Motorcross vergunning voor deelname aan regionale wedstrijden, aan het Belgische en/of Vlaamse kampioenschap en overige wedstrijden ingeschreven op de BMB motorcross kalender.
  • Europe Open Motorcross vergunning voor deelname aan regionale wedstrijden, aan het Belgische en/of Vlaamse kampioenschap en overige wedstrijden ingeschreven op de BMB motorcross kalender. Met deze vergunning kan er ook deelgenomen worden aan wedstrijden ingeschreven op de FIM Europe Open kalender (ADAC, ONK, …). Om een bijkomende FIM of FIM Europe vergunning te onderschrijven moet je eerst deze Europe Open vergunning hebben onderschreven.

De BMB categorieën werden aangepast met de toevoeging van de:

  • Nieuwelingen 250 (vanaf 18 jaar tot en met 30 jaar incl.)
  • Nieuwelingen 500 A (vanaf 15 jaar tot en met 30 jaar incl.)
  • Nieuwelingen OPEN B (vanaf 31 jaar tot en met 45 jaar incl).
  • Nieuwelingen OPEN C (vanaf 46 jaar).

De categorieën Seniors 250 en Seniors 500 worden geschrapt gezien deze rijders kunnen rijden in de categorieën Nieuwelingen OPEN B en Nieuwelingen OPEN C.

De BMB Motorcross kalender 2021 zal tussen 16 en 20 december worden gepubliceerd. De kalenders van de regionale wedstrijden en wedstrijden van het Vlaams en Waals kampioenschap zullen respectievelijk op www.motorsport.vlaanderen en www.fmwb.be verschijnen.

Rijders die in 2020 een BMB jaarvergunning hadden onderschreven voor 1/06/2020 zullen een financiële compensatie ontvangen. Deze compensatie zal door Motorsport Vlaanderen aan de clubs worden betaald tussen 15 december en 31 december 2020.

Raadpleeg hierna alle belangrijke info die je moet weten om je vergunning 2021 te kunnen regelen en hoe je je vergunning motorcross 2021 al kan aanvragen via de PC toepassing My FMB-BMB:

Partners

Back to top button