AlgemeenSupermoto

COVID-19: annulatie van The Race Supermoto Mettet

De gezondheidsmaatregelen worden tegenwoordig constant bijgestuurd om de verspreiding van COVID-19 in België tegen te gaan. Hierdoor heeft het Circuit Jules Tacheny in Mettet besloten om wedstrijd The Race en de Trackdays Supermoto tot en met 13 december 2020 te annuleren.

Na een grondige afweging nam het directiecomité de moeilijke beslissing om de wedstrijden The Race, de NRJ E-Bike Challenge en de Trackdays Supermoto op het Circuit Jules Tacheny te annuleren. De voortdurende aanpassingen van de gezondheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, staan niet toe om op een doeltreffende en serene wijze deze events te organiseren omwille van de vele onzekerheden.

Freddy Tacheny, voorzitter van RUMESM (Royal Union Motor de l'Entre Sambre-et-Meuse): “We hoopten oprecht dit jaar minstens één evenement te kunnen organiseren, specifiek voor de piloten. The Race zou de enige supermoto race van het jaar zijn geweest, wat op verschillende niveau’s wat ademruimte had kunnen brengen in deze moeilijke tijden. Rekening houdend met de explosieve evolutie van de pandemie in ons land, en in overleg met de officiële motorfederatie FMWB, hebben we met grote droefheid besloten om zowel dit evenement als de NRJ E-Bike Challenge te annuleren. In overeenstemming met overheidsbesluiten stellen we ook elke mogelijke organisatie van trainingssessies uit die traditioneel voor deze periode gepland staan ​​na 13 december (Trackdays Supermoto). We blijven alle maatregelen die de autoriteiten neemt op de voet volgen en informeren u zo snel mogelijk over een hervatting van deze activiteiten, en de vorm ervan.  Beste vrienden-piloten, we hopen van harte u in 2021 weer te zien in een context die onze motorsportactiviteiten gunstiger gezind zijn. Tot die tijd wenst onze club alle moed toe aan de eerstelijns medische diensten, maar ook aan alle mensen die van dichtbij met Covid19 te maken krijgen.".

Info : RUMESM

 

Partners

Back to top button