Classic Bike

Preview Belgian Classic Trophy Gedinne

Op 23, 24 en 25 augustus komende, vindt de 14de editie van de Belgian Classic Trophy (BCT) plaats op het circuit van Gedinne. De BCT wordt georganiseerd door de CRMB, Classic Racing Motorcycles Belgium vzw, opgericht in 1985 en de enige club in België toegewijd aan oude racemotoren. Ze heeft tot doel deze machines terug op het circuit te brengen en ze daar, in hun natuurlijke habitat, te kunnen laten bewonderen door een zo groot mogelijk publiek.

Sinds de oprichting van de CRMB zijn zo al honderden exclusieve motoren te zien geweest tijdens wedstrijden en demonstraties maar ook op beurzen en shows. Bovendien vormt de CRMB zowat de ruggengraat bij de BMB wat betreft klassieke motoren en daarbij zeker op gebied van snelheid en sprint. Te Gedinne, een uniek en één van de mooiste wegcircuits in Europa, organiseert de CRMB dus weerom de Belgian Classic Trophy, een evenement met internationale wedstrijden gewijd aan klassieke racemotoren welk ook meetelt voor het Belgisch kampioenschap Classic Bikes.

De ideale gelegenheid dus om de talrijke gerenommeerde machines te bewonderen zoals de König, BMW, Paton, Ducati, Aermacchi Alla d’Oro, Norton Manx, Maico, Matchless G50, AJS 7R, Seeley, Drixton Honda, Kawasaki, Sarolea, Greeves, Triumph, Gilera Saturno Sport, Royal Enfield, Benelli, Laverda, Yamaha TZ, TR of TD, … en de ontelbare andere merken die in het verleden hun stempel hebben gedrukt op de kampioenschappen snelheid voor motoren, zonder evenmin de spectaculaire side-cars te vergeten. Dit alles is goed voor ongeveer 400 unieke klassieke sportmotoren met piloten uit België, Engeland, Ile of Man, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Luxemburg, Spanje, Ierland, Italië…

Allen komen hier hun machines en talenten tonen, tot op het scherp van de snee want nogmaals: de BCT is een heuse belangrijke internationale wedstrijd en niet zomaar een theekransje onder vrienden. Van dit alles kan u een bevoorrechte getuige zijn voor amper 10€ op vrijdag, 20€ op zaterdag of zondag of 25€ voor het ganse weekend (camping inbegrepen) . Ben je jonger dan 16 jaar dan kan je er bovendien gratis in!
Kom dus allen af voor onvergetelijke kicks op het mooiste circuit dat België rijk is!

Het organiserend comité,
CRMB (Classic Racing Motorcycles Belgium)

Inlichtingen : www.crmb.be

Enkele video’s :
https://vimeo.com/85769177
https://vimeo.com/48760504
https://vimeo.com/77520506
https://vimeo.com/49336248
 

Wedstrijdinfo: https://fmb-bmb.be/nl/event/belgian-classic-tt-3

Partners

Back to top button