Motorcross

Gajser en Prado winnen Belgische GP

Tim Gajser heeft zonet voor de eerste maal in zijn loopbaan een Grand Prix weten te winnen in het diepe zand van Lommel. De HRC-Honda piloot toonde zich de regelmatigste in de MXGP-klasse met tweemaal een tweede plaats! Romain Febvre die de eerste reeks wist te winnen en vierde werd in de tweede reeks werd tweede in de eindstand. Glenn Coldenhoff mocht als derde man op het podium op draven.

Jeremy Van Horebeek scoorde met een zesde plaats in de eerste manche en een zevende plaats in de tweede manche een vijfde plaats overal.

In de MX2 klasse won de Spanjaard Jorge Prado makkelijk beide manches. De enige piloot die de indruk kon wekken op hetzelfde niveau te acteren als Jorge Prado, was onze Jago Geerts. Alleen verloor de KEMEA Yamaha piloot de overwinning beide malen in de start. In de eerste reeks ging de Yamaha piloot tegen de grond, na een indrukwekkende inhaalrace finishte de jongeling als tweede!! In de tweede reeks startte de Yamaha piloot rond de plaats acht tot tien en dat is te ver als Jorge Prado, naar goede gewoonte de holeshot claimt. Eéns alle concurrenten opgerold en opnieuw aangekomen op plaats twee was de vogel opnieuw gaan vliegen… Onderweg naar een knappe tweede plaats en met nog drie ronden te gaan, sloeg ook het noodlot nog eens toe. De Yamaha van Jago Geerts kapte ermee en dat maakt dat op enkele weken tijd Jago zowel de “Dutch Masters of Motocross” titel verliest als een mooi podium in zijn thuis Grand Prix door technische problemen. Daarnaast moeten zowel team als piloot dringend bekijken hoe het probleem van starts kan worden opgelost. Want dit blijft een achilleshiel.

De Belgische MXGP was een erg geslaagd evenement. Ondanks de afwezigheid van toppers als Jeffrey Herlings en Clément Desalle mocht organisator GP Limburg een massa toeschouwers verwelkomen die volop genoten van het spektakel. Dank aan de talrijke vrijwilligers die deze GP mogelijk maakten en iedereen in de beste omstandigheden verwelkomden.

Foto's: Raf Verachten

Lees meer op: www.mxmag.be

Partners

Back to top button