Motorcross

Race report Coupe de l’Avenir 2018

Het weekend van 6 en 7 oktober was vrij goed gestart op zaterdag, onze rijders konden kennismaken met het mooie en veeleisende circuit van Baisieux. Ondanks een valpartij  waarbij onze rijders Pako Destercq en Lucas Coenen betrokken waren, stond  het Belgische 85cc-team toch nog 5de op het einde van de kwalificaties. Het Open team, geleid door Erik Willems, behaalde de tweede plaats. Een goed voorteken voor de race van ‘s anderdaags.

Het andere hoogtepunt op zaterdag was de selectie van de drie 65cc-rijders. Jarno Goosens, Ian Ampoorter en Douwe Van Mechgelen werden respectievelijk eerste, tweede en derde in de Interbonden Cup en konden dus de Belgische kleuren verdedigen tijdens de 85cc wedstrijden op zondag . Van harte gefeliciteerd!

's Avonds, net na de laatste kwalificatieronde, verzamelden alle rijders voor de circuitverkenning onder leiding van Yves Devlaminck. Nadien volgde een grote barbecue, erg gewaardeerd door alle aanwezigen.

Zondag: de races

Ondanks de goede start in de 'Open' klasse met een geweldige tweede plaats van Erik Willems, stond de rest van de dag in het teken van pech … Erik kreeg een steen boven zijn oog met de opgave tot gevolg en twee blanco resultaten voor ons team. Ook erg jammer voor Tim Louis die drie goede resultaten had neergezet (12/7/5) en Lucas Adam die met zijn lichtere 125cc in het midden van het pak wist te eindigen. Ons team werd uiteindelijk 7de,  ver boven hun mogelijkheden.

De 85cc rijders konden wel tevreden terugblikken op hun wedstrijdreeksen. De regelmaat van Pako Destercq liet hem toe individueel de derde plaats te scoren, maar vooral ook om zo het team een podiumplaats te bezorgen (2de), mede dankzij de goede remonte van Lucas Coenen en de sterke eerste manche van Yoran Moens.

Bij de 65cc, veel emoties, voldoening maar ook vermoeidheid bij onze 3 rijders die vochten als leeuwen. Ze eindigden op de 10de plaats in het eindklassement en zullen ongetwijfeld vele mooie herinneringen bewaren aan deze editie 2018.
 
We willen de goede teamspirit benadrukken die gedurende het ganse weekend in het team heerste. Felicitaties aan de rijders en de aanwezige staff!
 
Het Belgische team wil tenslotte al haar partners, supporters en de organisator van de Coupe de l'Avenir 2018 bedanken.

Yves Devlaminck
BMB Coach

 

Foto's: Danny Zelck

Partners

Back to top button