Motorcross

Vanluchene/vd Bogaart wereldkampioenen zijspancross 2018!

Marvin Vanluchene kroonde zich op zondag 26 augustus 2018 in het Zwitserse Roggenburg, op de leeftijd van tweeëntwintig jaar en acht maanden tot de jongste wereldkampioen zijspancross ooit!  Voor co-piloot Ben vd Bogaart was het zijn vierde wereldtitel.  Daarmee komt hij op slechts één wereldtitel te staan van het absolute record van de Let Artis Rasmanis, die vijf titels op de teller heeft.  Een hoogdag voor de Belgisch-Nederlandse zijspancross dus in Roggenburg anno 2018 !

In de eerste manche moesten Vanluchene/vd Bogaart nog tevreden nemen met een derde plaats na Giraud/Badaire en Veldman/Janssens.  Naaste concurrenten in de WK stand, Hermans-Musset kregen met pech af te rekenen en eindigden slechts 10de.

Met een voorsprong van ruim zestig punten konden Vanluchene-vd bogaart dan ook met een gerust gemoed aan reeks twee beginnen, en dienden geen risico’s meer te nemen om de wereldtitel binnen te halen. Vanluchene-vd Bogaart dachten er echter anders over, en schoven meteen na de start mee in het spoor van Dierckens-Rostingt die de holeshot namen.  Met Giraud op drie, Bax op vier, Hermans op vijf en Willemsen op zes zaten de meeste favorieten meteen mee voorin. 

Vooraan konden Vanluchene-vd Bogaart de kop overnemen, en met landgenoot Arne Dierckens op twee als rugdekking, zag de situatie er bijzonder rooskleurig uit voor de WK-leiders. Ze werden aan de leiding niet meer bedreigd en besloten de dag op sublieme wijze : Winst in heat twee, dagzege én wereldtitel in the pocket .  Alle twijfels weg genomen !

Dikke proficiat aan de kersverse wereldkampioenen!

Foto en meer info (foto's en uitslagen): www.sidecarcross.be

Video verslag: https://www.fimsidecarcross.com/videos/detail/717-newsfeed-roggenburg-races

Partners

Back to top button