Motorcross

Coldenhoff en Covington triomferen op de Keiheuvel!

Wat al jaren lang de traditie is, werd vandaag ook gewoon weer in stand gehouden. Op 15 augustus zakte heel wat motocrossliefhebbers en motocrossers af naar de Keiheuvel in Balen. Dit om o.a. in de Inters 500 klasse piloten als Shaun Simpson, Glenn Coldenhoff, Kevin Strijbos, Petar Petrov en andere aan het werk te zien. In de Inters 250 klasse waren de top namen op de affiche dan voornamelijk Jago Geerts, Thomas Covington, Anthony Rodriguez en Brent van Doninck.

Inters – Nationalen 500
In de eerste manche van de Inters – Nationalen reeks zagen we Glenn Coldenhoff vanaf de start van de wedstrijd de leiding nemen. Dit voor Kevin Strijbos en in eerste instantie Jonathan Bengtsson. De Zweed werd echter snel voorbij gegaan door een op de zevende plaats gestarte Shaun Simpson. Na enkele ronden moesten ook Kevin Strijbos en Glenn Coldenhoff er aan geloven. De Nederlander beet zich vast bij Shaun Simpson, maar deze voelde zich in deze eerste manche echter net iets beter in zijn sas en won zo met nipte voorsprong de eerste manche, voor Glenn Coldenhoff en Kevin Strijbos.

De tweede manche was een echte zege optocht voor Glenn Coldenhoff en dit van begin tot einde. De Nederlandse KTM piloot nam bij de start al de leiding in de wedstrijd, dit initieel voor Petar Petrov en Kevin Strijbos, en gaf deze leidende positie niet meer uit handen. Een enorm slecht gestarte Shaun Simpson, raasde van op een vijftiende plaats door het peloton om in de laatste ronde in extremis nog Kevin Strijbos en Petar Petrov naar beneden in de ranking te duwen. Zo finishte de Schotse Yamaha piloot, na zijn inhaal jacht, knap tweede voor Petar Petrov, Yentel Martens en Kevin Strijbos.

De overal overwinning ging met een tweede en een eerste plaats op de Keiheuvel naar Glenn Coldenhoff. Shaun Simpson mocht als tweede mee op het podium met evenveel punten en als derde kreeg het publiek lokale held Yentel Martens. Bij de Nationalen was Kevin Vangenechten de triomfator.

Lees verder op mxmag.be: https://nl.motocrossmag.be/index.php/2018/08/coldenhoff-en-covington-triomferen-op-de-keiheuvel/

Partners

Back to top button