Motorcross

Vierde proef op vernieuwde RES-omloop in Axel

Organisator AMC Evergem en samenwerkend team MC Mikkola tekenen reeds voor hun tweede organisatie van het seizoen en hopen nu op meer bijval van de rijders die het bij de eerste organisatie in Lommel te veel lieten afweten.  Het BK is toe aan de vierde proef van het seizoen op Pinkstermaandag 21 mei en de plaats van afspraak is de volledige hernieuwde omloop van Axel. Steve Ramon en Jeffrey Dewulf tekenden van deze nieuwe omloop en de zandhazen krijgen hier hun voorlaatste kans om optimaal te scoren.

In de MX2-klasse werden reeds nagels met koppen geslagen want het trio Mark Boot, Daymond Martens en vooral de verrassende Tim Louis scoorden reeds toppunten waardoor de kloof al geslagen is. Erik Willems verloor kostbare punten in het begin van het seizoen en zal alles uit de kast moeten halen om zich nog tussen de top drie te mengen. Mark Boot rijdt op zijn thuisomloop in Axel en wordt dus als topfavoriet naar voren geschoven.

In de MX1-klasse regende het blessures bij de aanvang van het kampioenschap maar nu lijken de meesten toch op niveau te komen. Dietger Damiaens leidt de dans voor Roy Sillien maar in Lommel kwam nog een duo zich in de strijd gooien. Yentel Martens is eindelijk blessurevrij en ook Nathan Renkens reist na de GP van Duitsland meteen door naar Axel. Ook de Calvin-leider Roy Van Heugten tekent present op zijn Yamaha 450 cc en brengt ook een ganse meute KNMV-rijders mee. Ook de in België heroptredende Robin Bakens zal maandag zijn langverwachte come-back maken.  Als we de wandelgangen mogen geloven zouden ook het trio Ken De Dijcker, Jeffrey Dewulf en Damon Graulus maandag aan de start staan in Axel waardoor we dit jaar het sterkste deelnemersveld van het seizoen tot nu toe zouden kunnen opmerken.

Ook de andere categorieën rijden allen twee reeksen voor het BK en de organisator zorgde tevens voor een samenwerking met de bevriende MCLB-federatie waardoor ook deze rijders met hun eigen licentie kunnen deelnemen in Axel en zelfs door de geste van de organisatie in aanmerking komen voor het prijzengeld. Nu reeds zijn een pak gastrijders aangemeld waardoor velen op Pinkstermaandag hun debuut op het hoogste niveau zullen maken. Iedereen kan trouwens zich nog ter plaatse nog aanmelden.

Het rennerspark opent de deuren op zondagmiddag vanaf 16.00 uur en de eerste trainingen gaan door om 09.00 uur zoals de aloude traditie het wil in Axel. De parkingsreglementering van RES-Axel is ook dit weekend uiteraard weer van kracht.

Info en timing: http://www.fmb-bmb.be/nl/mx_event/bkcb-motocross-0

Partners

Back to top button