Motorcross

Coupe de l’Avenir 2017: verslag van de team manager

Omwille van heel wat blessures bij onze rijders, alsook omdat er in het nevenprogramma van de Coupe de l’Avenir nog B.K.-proeven werden voorzien, was het wat puzzelen om de selecties klaar te maken voor de Coupe de l’Avenir 2017. Niettemin konden we in 65, 85 en Open telkens een sterke ploeg opstellen.

De meeste kansen op eindwinst leken we te hebben in 65cc. Bij de 85cc’s en de grote jongens mikten we op een mooie podiumplaats. Ook voor de individuele winst hadden we kans bij de 65cc met Sacha Coenen en bij de groten met Jago Geerts.

Nagenoeg alle Belgische rijders waren reeds op vrijdagavond present en waren allen verwonderd dat het circuit en de paddock er zo netjes en droog bijlagen, terwijl in de rest van het land veel regen was gevallen.

Op zaterdag werden de vrije en tijdstrainingen verreden, alsook de kwalificatiereeksen. Onze Belgische teams kwamen hier goed uit de verf en konden een goede startpositie versieren voor de wedstrijden van zondag. ’s Avonds vond onze traditionele team-barbecue plaats. Onze rijders, familie en sommige sponsors waren aanwezig en maakten er een leuke avond van.

Op zondag waren de weersomstandigheden ideaal; mooie herfstdag.

Bij de 85cc’s haalden Avo Tack, Robbe Daniëls en Yoran Moens een vijfde plaats in het landenklassement. Avo behaalde een mooie 6de plaats in het individuele klassement, tussen allemaal Europese toprijders.

Bij de ‘grote’ Coupe de l’Avenir behaalden Jago Geerts, Wannes Van De Voorde en Tim Louis eveneeens een 5de stek. Jago reed sterke reeksen maar enkele foutjes en iets mindere starts deden hem de das om. Hij miste zo net het podium met een 4de plaats individueel.

De vierde uitgave van de Coupe de l’Avenir 65cc betekende voor het eerst eindelijk een Belgische overwinning, hetgeen stevig werd gevierd op het podium. Sacha en Lucas Coenen en Troy Verburgh slaagden er in om de landenbeker in de wacht te slepen. Sacha werd ook nog 2de individueel. Omdat de tegenstand van de andere landen zeker ook top was, is dit toch wel een overwinning om te koesteren.

Voor de Supertrofee (alle uitslagen van alle categorieën samen) eindigden onze jongens 3de.

Dank aan al onze sponsors: Houwelyckx Wegenbouw, Tris, Starmeal, Maxxsoft, Ramen en Deuren Gery De Haes, Dakwerken Dieltjens, PPS.

Tevens dank aan de staff-medewerkers.

Hopelijk tot volgend jaar !

Robert GIELIS
Team-manager

Foto's: Dirk Van Hoydonck

Partners

Back to top button