Motorcross

Belgian Masters of MX: Battle of Baisieux!

Samen met het BK motorcross mag je in Baisieux rekenen op een zinderende finale én een wedstrijd met een grote inzet in de Belgian Masters. Er wordt in de Belgian Masters immers gestreden voor een prijzenpot van meer dan 20.000 euro!

De winnaar van de Belgian Masters strijkt maar liefst €7.000 euro op, maar ook de nummers twee en drie worden rijkelijk beloond met respectievelijk €5.000 en €3.000! En eerlijk is eerlijk, een topfavoriet aanduiden is aartsmoeilijk. Erik Willems en Dietger Damiaens, lees onze preview met Dietger hier, vechten in Quiévrain hun eigen duel om de BK MX1 titel uit. Dat één van beide heren ook met de jackpot aan de haal gaat is echter niet denkbeeldig. Zeker Willems weet dat hij alles op alles zal moeten zetten om zijn kansen op het kampioenschap gaaf te houden.

Wie aan grote belangen denkt, komt vanzelf bij de ervaren mannen uit. En die zijn er nu zondag genoeg! Jeffrey Dewulf reed dit seizoen sterker dan ooit en  de Belgian Masters kroon zou zijn nog net iets meer glans geven. Dat Dewulf opnieuw in topvorm verkeert bewees de West-Vlaming vorige week tijdens de Loon Beach race waar hij won voor Yentel Martens en de eeuwig jonge Steve Ramon! Martens is er helaas niet bij in de Belgian Masters maar Ramon wél. Met de regelmaat die de tweevoudige wereldkampioen dit jaar liet optekenen, blijft hij een gevaarlijke outsider! En wat te denken van Ken De Dycker? De Dycker draaide de GP pagina in zijn carrière om, nam afscheid van zijn Honda en lijkt opnieuw plezier te hebben in zijn sport. Een Keeno die zich amuseert is er twee waard en dat bleek ook dit weekend in de VMCF waar hij zijn KTM naar een dubbele reekszege stuurde.

Jeremy Delincé als local hero?

Zowel Clément Desalle als Julien Lieber zijn op dit moment geblesseerd waardoor het rijtje Franstalige toppers wel erg dun wordt maar als er één rijder die is in Baisieux kan verrassen dan is het wel Jéremy Delince. De KMP-Honda rijder beschikt over een uitstekende techniek en ook als de omstandigheden slecht zijn, komt de Luikenaar uitstekend voor de dag. Hoewel het hem nog wel eens aan regelmaat ontbreekt, liet de teamgenoot van Delincé, Kevin Fors, de voorbije weken zien dat ook hij de snelheid heeft om in de MX1 voorin mee te draaien. Aan schaduwfavorieten is er voor deze editie van de Belgian Masters of Motocross al evenmin een gebrek. Zowel Jurgen Wybo als Roy Silliën  kunnen mits een goede start zeker hun mannetje staan in dit gezelschap.

Omdat er ook nog ter plaatse kan ingeschreven worden, zou het ons niet verbazen als er op het laatste moment nog enkele kanonnen komen opdagen. Wie weet zien we zo de winnaar van de Belgian Masters of Motocross in 2016, Kevin Strijbos of MXON rijder Brent Van Doninck nog in actie!

Open strijd in MX2

Door de zogenaamde ‘triple header’ met Coupe de l’Avenir, BK en Belgian Masters samen, werden ook de kaarten wat betreft deelnemers in de verschillende wedstrijden door elkaar geschud. Zo zal Tim Louis niet in de BK manches uitkomen, want hij vervangt de geblesseerde Cyril Genot in het Belgische Coupe de l’Avenir team! Belgisch kampioen Mark Boot won dit jaar twee reeksen maar wat betreft de sympathieke MC Mikkola rijder kan daar gerust nog wat bij! Boot moet het opnemen tegen o.a. Bryan Engelen, Omar Baloglu, Rémi Fraikin, Bo De Clercq en gastrijder Henson Lievens.

Praktisch

GPS coördinaten: 50.383574,3.689351
Adres: Rue Jules Ansiau, 7380 Baisieux (Quiévrain)
Timing hier  

Tekst: mxmag.be

Partners

Back to top button