Motorcross

Jasikonis beste zandduivel op de Keiheuvel!

Het scheelde geen haar maar een zege en een derde plaats waren voor Arminas Jasikonis voldoende om in Balen de eindzege te pakken. In de dagstand had één punt meer dan Max Nagl (2-2) en Kevin Strijbos (4-1). De wederoptredende Shaun Simpson werd vierde.

Trainingssnelste Arminas Jasikonis liet er geen gras over groeien in de eerste manche. De fabrieks Suzuki rijder pakte onder dreigende wolken de kopstart, schudde vervolgens stevig aan de boom en kon schijnbaar moeiteloos wegrijden. Ook Jeremy Delincé en Filip Bengtsson waren goed weg, achter hen vooral veel chaos! De krappe eerste linker en een tweede haakse naar rechts in de start eiste ook weer enkele traditionele slachtoffers, het zij door een valpartij of oponthoud achter gevallen rijders.

Dat het ook moeilijk inhalen was in de zandbak van de Keiheuvel speelde leider Jasikonis nog meer in het voordeel. Max Nagl produceerde echter een knappe remonte. Van de 19de plaats kwam Nagl nog terug tot de 2de plaats teurg!  Eens hij op dreef was, ontpopte de ervaren Duitser zich tot de snelste man in de wedstrijd. Vooral voor Filip Bengtsson was dat zuur want die leek gebeiteld te zitten. Met enkele ronden te gaan  kampte de jarige Zweed echter met koppelingsproblemen. Ei zo na verloor Bengtsson de derde plaats nog aan de aan aanstormende Kevin Strijbos. Ook Strijbos was prima teruggekomen na oponthoud in de eerste bochten. Kenny Vandueren kende een dipje half wedstrijd maar eindigde wel mooi als zesde na Shaun Simpson! Domme foutjes kostten Jeremy Delincé een mooi resultaat. De getalenteerde Luikenaar lag lang derde maar strandde zo uiteindelijk als negende.

Zowel in de eerste als in de tweede manche ging een gemotiveerde Strijbos flink tekeer!

Strijbos ontbindt zijn duivels!

In de eerste manche was het publiek op zijn honger gebleven. Gelukkig werd dat gecompenseerd in een hoogstaande tweede race! Nagl pakte de holeshot en deze keer zaten de tenoren allemaal in de voorste gelederen. Jasikonis, gestart als tweede, schoof al rap door naar de kop. Kevin Strijbos was als derde gestart maar toonde zich de gretigste van het drietal. De drievoudige winnaar van de Keiheuvel danste over de kippen en ging halverwege de wedstrijd vlot van één naar drie! Nagl klampte nog aan maar werd tweede, Jasikonis werd derde voor Simpson. Yentel Martens was in de eerste race op achtervolgen aangewezen en kwam van de laatste naar de 10de plaats terug. In de tweede manche kon de wederoptredende Rockstar Energy-Husqvarna rijder laten zien dat de basisconditie in ieder geval in orde is. Yentel werd na een regelmatige manche nu 5de.

Foto’s: Dieter Jans

Tekst: mxmag.be

Alle resultaten hier

INTERS MX1 – Trophée Sylvain Geboers

1 Arminas JASIKONIS 25+20; 2 Maximilian NAGL 22+22; 3 Kevin STRIJBOS 18+25; 4 Shaun SIMPSON 16+18; 5 Filip BENGTSSON 20+13; 6 Yentel MARTENS 11+16; 7 Steve RAMON 9+15; 8 Jérémy DELINCE 12+12; 9 Dietger DAMIAENS 14+9 ; 10 Erik WILLEMS 13+8 ; 11 Sven VAN DER MIERDEN 10+10 ; 12 Kenny VANDUEREN 15+5 ; 13 Jens GETTEMAN 8+11; 14 Ken DE DYCKER 0+14; 15 Robin BAKENS 4+7;…

INTERS MX2 – Trophée Joël Roelants

1 Thomas COVINGTON 25+25; 2 Brent VAN DONINCK 22+22; 3 Tomás KOHÚT 14+20; 4 Karka DOVYDAS 16+18; 5 Roy VAN HEUGTEN 18+14; 6 Hardi ROOSIORG 15+16; 7 Sander AGARD-MICHELSEN 13+13; 8 Yannick HEYLEN 8+15; 9 Mike BOLINK 11+12; 10 Thomas VERMIJL 10+11;

Partners

Back to top button