Motorcross

Knappe prestaties van de broers Coenen in Loket

In de kwalificatiewedstrijden van het Europees Kampioenschap 65cc en 85cc, die voor onze landgenoten in de zone Noord-West verliepen , kon zich slechts 1 Belgische rijder zich rechtstreeks kwalificeren voor de finale in Loket afgelopen zondag. Sacha Coenen slaagde hierin met glans. Zijn tweelingbroer, Lucas, zou dit zeker ook gelukt zijn, maar een blessure oordeelde daar anders over. Niettemin had ook Lucas zijn moto meegebracht naar Loket en omwille van afzeggingen van andere rijders kon hij toch deelnemen aan de finale.

In de tijdstrainingen op zaterdagmorgen scoorde Sacha een voorzichtige 12de plaats. Lucas noteerde de 16de chrono.

In de eerste reeks op zaterdagnamiddag kwam Sacha als 3de weg. Onmiddellijk schoof hij door naar een 2de plaats. Na enkele honderden meters werd hij echter aangereden door een andere deelnemer en kwam ten val. Hij moest als 36ste terug hervatten. Onbegonnen werk. Na nog een val kwam hij als 33ste binnen. Ontgoocheling bij de rijder. Zijn broer Lucas was 9de gestart. Hij reed een heel constante race en kwam supermooi als 6de over de finish.

In de tweede reeks startte Sacha weer goed als 7de. Hij remonteerde enkele rijders en kwam mooi 5de binnen. Lucas was nu de pechvogel. Slechte start, nog een val. Dit resulteerde in een 33ste plaats. In de totaalstand eindigde Sacha op een 10de plaats en Lucas op een 13de plaats.  Zonder pech van beide broers had er een plaats in de top 5 zeker ingezeten en misschien wel een podiumplek. Niettemin, beiden bewezen tot de top te behoren in de Europese 65cc klasse. Proficiat.

85cc

De wedstrijd in de 85cc werd stilgelegd met nog ongeveer 10 minuten te gaan na een erg zware crash van een rijder uit Moldavië. De rijder, Igor Cuharciuc, is jammer genoeg overleden. Dit voorval heeft iedereen (rijders van alle klassen, officials, teamleden, toeschouwers, enz…) erg aangegrepen. Op zondag werd dan ook, voor de start van de 1ste manche MX, door alle rijders, een minuut stilte in acht genomen. De BMB betuigt haar innige deelneming aan de federatie en de familie van Igor.

Tekst en foto: Robert Gielis, BMB afgevaardigde

 

Partners

Back to top button