Motorcross

Motorcross Belgian Masters in Baisieux!

De Motorcross Belgian Masters, het Belgisch kampioenschap voor de beste Belgische motorcrossers, zal plaatshebben op 7 en 8 oktober 2017 in Baisieux (Quiévrain). Dit kampioenschap zal dus over een enkele wedstrijd worden georganiseerd en dit in het kader van de ‘Coupe de l’Avenir’ (Toekomstbeker), de prestigieuze wedstrijd voor landenteams samengesteld uit de beste jeugdtalenten van Europa.

Het eerste weekend van oktober zal dan ook ongetwijfeld een groots motorcross festival worden met zowel de beste Belgische motorcrossers als de meest talentvolle jongeren uit diverse landen aan de start. Een unieke formule!

Het programma zal erg aantrekkelijk zijn met wedstrijden voor alle BMB solo klassen (Jeugd, Cup 125, Cup MX2 en Cup MX1), de Belgian Masters MX2, de Belgian Masters MX1, de Coupe de l’avenir 65cc, de Coupe de l’Avenir 85cc en de Coupe de l’Avenir Open.

Aan de Motorcross Belgian Masters nemen de rijders van de BMB klassen Nationalen en Inters deel. De buitenlandse rijders worden uitgenodigd om zich in te schrijven maar de titel van Belgisch kampioen blijft voorbehouden aan de Belgische rijders. De beste inters uit de liefhebbersbonden worden aangemoedigd om zich te komen meten met de motorcross elite. Er zullen twee races Belgian Masters MX1 en MX2 zijn van 25 min. en 1 ronde. Het programma wordt afgesloten door een Supermaster finale voor de beste Belgian Masters MX1 en MX2 rijders met een prijzenbarema van 18.000 EUR.

BMB voorzitter, Dhr. Olivier Rougraff: «  De Motorcross Belgian Masters wordt dit jaar gelanceerd in een nieuwe formule. En zoals bij alle nieuwigheden, kende zij een aantal opstart moeilijkheden. Maar door dit prestigieuze kampioenschap in het kader van de Coupe de l’Avenir te organiseren, hebben we een unieke gelegenheid gevonden om de Belgische motorcross optimaal te promoten. Het technische circuit in Baisieux biedt een magnifiek kader voor een gegarandeerd spektakel. Het publiek zal de unieke kans hebben om zowel de huidige WK toppers als de toekomstige vedetten te bewonderen. Afspraak op 7 en 8 oktober in Baisieux ».

In 2016 behaalde Kevin Strijbos de Belgische titel. Zal hij deze titel dit jaar kunnen verlengen? Antwoord op 8 oktober a.s.

Foto: MXmag.be

Partners

Back to top button