Motorcross

Preview derde manche BK motorcross in Mons

Zondag wordt tijdens de internationale wedstrijd in het bois brûlé de derde proef voor het Belgisch kampioenschap verreden in alle categorieën. In Mons staat dus wellicht de meest prestigieuze proef van dit nieuwe kampioenschap gepland.  Bij de inters leidt Yentel Martens de dans na twee zeges in Moerbeke en in Lommel. Cedric Grobben en Erik Willems volgen nog steeds van nabij voor Dietger Damiaens en Roy Sillien. Zij krijgen zondag de tegenstand van de internationale toppers Steve Ramon, Jeremy Van Horebeek en Daymond Martens. Ook Ken De Dijcker die veel punten verloor in Lommel is terug van de partij. De beste nationaal in dit selecte gezelschap is Bram Valckx die in Lommel de leiding veroverde.

Bij de MX2-rijders domineerde Jago Geerts de eerste twee races voor de Fin Jerre Haavisto. Mark Boot volgt als derde en vindt in Mons zijn lievelingscircuit terug. De Nationalen Jens Heyndrickx en Omar Baloglu volgen verassend als vierde en vijfde nadat alle andere Belgische inters in Lommel een ware nachtmerrie meemaakten.

In de 125 cc-klasse blijft het hard tegen onzacht gaan tussen leider Killigan Delroeux en Rookie Wannes Vandevoorde.  Delroeux veroverde in Lommel de leiding en is niet van plan de leiding af te geven. Romain Delbrassinne volgt als derde voor Emilio Van Nieuwenhuyse en Chiel Vanhaeren.

In de Cup MX2 staat ook een nieuwe leider genoteerd want ondanks machinepech pakte Lucas Derijcke de leiding van een geblesseerde Thomas Delvoy. Jaimmy Cornil en Nils Vandenbergh volgen op drie en vier voor Antoine Lambilliotte die in Lommel een pak punten verloor door machinepech.

De Cup MX1 blijft ook een spannend kampioenschap want Creymert-rijder ken Craeghs kon de leiding behouden ondanks dat de Limburger doodziek in Lommel van start ging. Opvallend is de tweede plaats van Senior Alain Voermans die Bo Petersen en Maxime Lurkin vooraf gaat. De kop vijf wordt volledig gemaakt door nieuwkomer Franz Mercie.

Tot slot komen we bij de 85 cc-klasse waar de Belgische rijders ernstige klappen kregen op het GP-circuit van Lommel. Avo Tack bleef wel overeind en leidt dan ook de dans voor Robbe Daniels en Thomas Claro. Senne hermans en Denzel Vervaet maken de top vijf compleet en gaan in Mons wellicht voor eerherstel.

Afspraak zondag op Bois Brule.

Praktische info: http://www.fmb-bmb.be/nl/mx_event/motorcross-du-doudou

 

Partners

Back to top button