Motorcross

Start BMB motorcross seizoen in Moerbeke-Waas

Nu zondag, 12 maart, trekt MC Scheldeland het BMB motorcross seizoen op gang met de eerste wedstrijd van het Belgisch Kampioenschap motorcross 2017 in het Oost-Vlaamse Moerbeke-Waas. Zowel de solo's als de zijspannen staan er op het programma. Het is de eerste wedstrijd die volgens de vernieuwde formule zal verlopen.

Op het einde van het vorige seizoen werd er een uitgebreide rijdersenquête georganiseerd wat resulteerde in heel wat wijzigingen. Zo zullen alle rijders zondag eerst een vrije trainingssessie van 7 minuten rijden onmiddellijk gevolgd door een gechronometreerde sessie van 10 minuten. Alle wedstrijden zullen over 20 minuten en 1 ronde worden verreden. Meer rijdtijd dus voor de rijders!

De andere belangrijke wijziging betreft de klasse indeling waarbij de diverse categorieën worden onderverdeeld volgens hun cilinderinhoud, MX1 of MX2, wat ook een vraag was van de rijders. Zondag zullen er trainingen en wedstrijden zijn voor de Cup MX2 (seniors, experten, juniors), Cup MX1 (seniors, experten, juniors), MX2 (nationalen en inters),  MX1 (nationalen en inters), Cup 125 (beloften en nationalen 125), jeugd en zijspannen.

Een andere interessante nieuwigheid is de invoering van de holeshot premie. De snelste starter van de eerste reeks kan een extra premie van 50 EUR winnen.

Een opvallende deelnemer in de MX1 klasse in Moerbeke-Waas is Ken De Dycker. We zijn alvast benieuwd of hij de concurrentie van de andere BMB inters van zich af zal kunnen houden.

Bij de zijspannen verwachten we ook heel wat toppers. Nu Ben Adriaenssen en Jan Hendrickx hun carrière hebben beëindigd, is het uitkijken naar de prestaties van onze andere landgenoten met ondermeer Jason Vandaele en Marvin Vanluchene.

Op zaterdag 11 maart kan er al vrij getraind worden vanaf 14 uur op het circuit gelegen aan de Achterdreef in Moerbeke-Waas.

Opgelet, alle rijders moeten zich bij hun aankomst aanmelden op de welcome en zullen er na het regelen van hun inschrijving, een inschrijvingskaart ontvangen die ze nadien moeten afgeven in het gesloten rennerspark.

Praktische info: http://www.fmb-bmb.be/nl/mx_event/motorcross-solo-side-car

Partners

Back to top button