Motorcross

2de editie MX GO Karting voor goed doel !

Na een succesvolle eerste editie van de eerste MX Go Karting in 2015 wordt de tweede editie georganiseerd voor het goede doel, met name Music For Life, een initiatief van Studio Brussel dat we als motorcross/fan/rijder niet voorbij kunnen laten gaan en waar we ons steentje aan willen bijdragen! Zo kunnen we als noppencircus tonen dat ons hart op de juiste plaats zit!

Dit jaar is er bij De Warmste Week een organisatie “Bijs” (Waasland) die een huis gaat bouwen voor 9 kinderen met een verstandelijke en/of motorische beperking. 9 gezinnen die de handen in elkaar slaan om het probleem van de lange wachtlijsten voor opvang door een tekort aan instellingen mee helpen op te lossen. Eén van deze kinderen is de dochter van een groot wielerkampioen, met name Tom Steels. Tom heeft zopas zijn deelname bevestigd en brengt zijn vrienden mee van het Quick-Step Floors Cycling Team. Iedereen kan het dus opnemen tegen toch één van de snelste benen van de wereld.

Gino Maes (fotograaf bij MXWorld en The Art Of Motocross) organiseert de MX Go Karting op zaterdagavond 3 december en 10 december in de JPR Indoor Karting te Sint Niklaas met enkel en alleen maar motorcrossers en of bekende sporters. Namen als Jens Getteman, Jan Denuwelaere, Damon Graulus, Jeremy Seewer, Arminas Jasikonis, Jago Geerts, Jo Planckaert en maar liefst 5 MX Girls teams met Nancy Van De Ven, Britt van Muylem, Steffi Laier en meer… hebben al toegezegd. Rijders uit zowat alle federaties komen aan de start voor het goede doel!

De inschrijvingen zijn nog maar een tweetal weken bezig en beide zaterdagen zitten al helemaal vol! Er moeten op dit ogenblik helaas al heel wat teams geweigerd worden maar als er nog genoeg inschrijvingen en aanvragen komen wordt er zelfs aan een derde zaterdag gedacht! De derde race zou eventueel 17 december plaats vinden en stellen we open voor alle sportliefhebbers die zo hun steentje willen bijdragen en met gekende sporters willen racen.  Dankzij JPR Indoor Karting Sint Niklaas kunnen wij een mooi bedrag van het inschrijvingsgeld overhandigen aan Music For Life en dat zouden we graag doen met alle deelnemers in de week voor Kerst te Boom waar de live uitzendingen plaatsenvinden, om zo onze stem te laten horen en te tonen dat ook motorcrossers een hart hebben! We kunnen met onze sport deze aandacht best goed gebruiken op dit moment!.

18 verschillende teams nemen het tegen elkaar op. Het wordt een 3-urenrace die van start gaat om 19u als een Formule 1 wedstrijd, de startposities worden bepaald door chronoritten die vooraf gaan aan de race vanaf 18u. Alle motorcrossers rijden met hun crosskledij in hun kart. De vraag is echter, zijn de motorcrossers even snel en behendig in hun go kart als op de motor? Iedereen is van harte welkom, de toegang is gratis!

Meer info:
Gino Maes
+32476.51.42.76
gino.maes3@telenet.be

Foto credits Gino Maes

Partners

Back to top button