Motorcross

Motorcross Challenger Trophy in Avesnes-sur-Helpe – update

MCC Beaumont organiseert op zondag a.s., 28 augustus, de voorlaatste manche van de motorcross Challenger Trophy (en niet de finale zoals eerder gemeld, de finale vindt plaats op 18/9 in Kester). De titelstrijd gaat ondermeer tussen Kristof Salaets, Andy Truyts en Stefan Hage. Maar ook in de overige BMB solo klassen is de strijd om de BK titel nog niet gestreden. Ook zij rijden in het Noord-Franse Avesnes-sur-Helpe hun voorlaatste BK wedstrijd. Enkel in de jeugd klasse kennen we wel al de Belgisch Kampioen. In Orp kon ons jeugdig talent, Wannes van de Voorde, de eerste BK titel van 2016 in de wacht slepen. Dikke proficiat Wannes!

MCC Beaumont doet wel echt enorme inspanningen om de rijders geen enkele reden te geven om zondag thuis te blijven. Zo verdelen zij, naast het gewone prijzengeld, een extra prijzenpot van 1500 EUR via de superfinale Makita. De eerste 5 Inters MX1 en Inters MX2 en de 3 eerste van alle overige klassen kunnen zich plaatsen voor deze superfinale waarbij het extra prijzengeld verdeeld wordt onder de 15 best geklasseerden. Nieuw dit jaar is dat in alle klassen de rijder die de beste tijd behaald in de oefeningen nog eens 100 EUR extra mee naar huis mag nemen.

Naast de BMB klassen staat er trouwens ook nog een oldtimers categorie op het programma.

Avesnes-sur-Helpe ligt slechts op een paar km van de Belgische grens en is werkelijk een prachtig heuvelachtig circuit. Alle rijders zijn reeds welkom op zaterdag vanaf 14 uur.

Meer info: http://www.fmb-bmb.be/nl/mx_event/motocross-belgian-nationals-4

Raadpleeg ook de video van de 2014 editie: https://youtu.be/Gchxxdzuff0

 

Partners

Back to top button