Motorcross

BMB zijspancrossers zorgen voor een stunt !

Het is reeds vele jaren dat onze zijspancrossers de Belgische motorsport eer met succes hoog weten te houden op het hoogste mondiale motorcrossvlak. Joris Hendrickx pakte in 2009 de wereldtitel, Ben Adriaenssen deed hem dit na in 2013 en 2014, en Jan Hendrickx heeft ondertussen een ganse kast vol met bronzen en zilveren WK-medailles.

Afgelopen zondag  zorgden onze  BMB zijspancrossers  op de Grand Prix van Nederland, in Valkenswaard, voor een  ongelooflijke  stunt, door het ganse podium in te palmen.

Sedert FIM het wereldkampioenschap zijspancross invoerde in 1980, is dit nog nooit  gebeurd !

Een week geleden  al, tijdens de Duitse Grand Prix in Schopfheim, leverden de Belgen  reeds een onvoorstelbaar sterke collectieve prestatie af : Ben Adriaenssen werd er tweede, Marvin Vanluchene derde, Kristof Santermans vierde en Jan Hendrickx vijfde.

Zondag jl, deden onze landgenoten, t.g.v. de Grand Prix van Nederland in Valkenswaard, daar nog een schepje bovenop.  In de eerste reeks palmden Adriaenssen, Hendrickx, Vanluchene en Santermans – die de kopstart had genomen, en vijf ronden lang de foricing voerde – de eerste vier plaatsen in.  In de tweede reeks wonnen Adriaenssen-Daiders opnieuw, voor Hendrickx-van den Bogaart. Vanluchene-Kurpnieks werden nu vierde, en Santermans-Mucenieks moesten , wegens een kapotte achterschokbreker, tevreden zijn met de tiende plaats.

In het dagklassement was de zege voor Ben Adriaenssen, voor Jan Hendrickx en Marvin Vanluchene, een volledig  Belgisch podium dus !  Bovendien neemt Adriaenssen ook terug de leiding in de WK-ranking in handen voor Marvin Vanluchene op plaats twee. Jan Hendrickx  volgt van kortbij op vier en  Kristof  Santermans staat achtste.   Luid klinkende resultaten dus van onze BMB-jongens , die het beste laten verhopen voor de thuis Grand Prix die op 9 en 10 juli wordt verreden op de Horensbergdam in Genk.

Partners

Back to top button