Motorcross

Datumwijziging motorcross Kester

Het Belgisch Kampioenschap Motorcross Inters ondergaat een belangrijke kalenderwijziging. AMC Dworp kon van de terreineigenaar geen toelating bekomen om op 17 juli op haar nieuwe locatie, vlakbij de Kesterheide, te organiseren. Het werd dus zoeken naar een nieuwe datum en dat was door de volle MXGP kalender geen sinicure. Immers van 24/7 tot 2/10 is er elke weekend een Grand Prix of BK Inters wedstrijd.

Er werd overwogen om de wedstrijd naar 9 oktober te verplaatsen maar ook deze mogelijkheid viel in het water omdat diverse GP teams verplicht zijn aan een nieuw evenement van Youthstream in het stadion van de Duitse voetbalploeg Schalke04 deel te nemen.

Tenslotte werd de mogelijkheid bestudeerd om van datum te wisselen met de BK wedstrijd in Mont-Saint-Guibert. RMC Pierreux kon echter geen oplossing vinden met de eigenaar van de zandgroeve die in juni reeds diverse weekends had verhuurd voor de organisatie van 4×4 demo's en in juli de volledige groeve sluit wegens het bouwverlof.

Uiteindelijk zijn RMC Pierreux en AMC Dworp in goed onderling overleg overeengekomen om de wedstrijd in Kester te laten doorgaan op 18 september. RMC Pierreux behoudt haar organisatie in de Shanks groeve maar wijzigt haar wedstrijdprogramma. Op zaterdag 17 september wordt er een regionale FMWB/FPCNA motorcross wedstrijd georganiseerd en op zondag 18 september een BMB RMT (endurance off-road) wedstrijd. Er kan zo een officieel Belgisch Kampioenschap RMT worden gehouden omdat de kalender nu uit 3 wedstrijden bestaat die hiervoor in aanmerking komen: 08/05 Saint-Sauveur, 10/7 Nismes en 18/9 Mont-Saint-Guibert

Het Belgisch Kampioenschap Motorcross Inters zal nu uit 4 wedstrijden bestaan: 20/03 Moerbeke-Waas ; 15/08 Balen ; 21/08 Orp-le-Grand en 18/09 Kester

Raadpleeg hierna;

– de update motorcross kalender 2016

– de update RMT kalender 2016

 

Partners

Back to top button