Motorcross

WK Zijspancross: brons voor Hendrickx – van den Bogaart

Afgelopen weekend werd in het Duitse Rudersberg de laatste zijspan GP van het seizoen 2015 verreden. Het zijspanduo Bax-Stupelis verzekerde zich reeds al van de wereldtitel in opvolging van onze Ben Adriaenssen die dit jaar vervroegd de handdoek in de ring moest gooien wegens blessure. Jan Hendrickx nam zijn bakkenist, Ben van den Bogaart over en zij reden samen een schitterende tweede seizoenshelft.

In Rudersberg konden Hendrickx – van den Bogaart zelfs nog een zilveren WK medialle veroveren. Ze zaten in de tweede reeks op plek vier, nog safe voor wat betrof de zilveren WK-medaille maar met nog tien minuten te gaan konden Giraud-Mucenieks de leiding onverwachts overnemen van Bax-Stupelis, waardoor zij qua puntenaantal op gelijke hoogte kwamen met Hendrickx-van den Bogaart en plots de zilveren WK-medaille van de Belg Hendrickx afhandig maakten.

Toch een mooie derde WK plaats voor ons Belgisch-Nederlands duo met net evenveel WK punten als de vice-wereldkampioenen Giraud – Musset.  Ons Belgisch team Vanluchene – Soenen eindigde in de WK eindstand op de 7de plaats, Van Daele – Valcke als 11de.

Volgende afspraak voor Hendrickx – van den Bogaart, Vanluchene – Soenen en Van Daele – Valcke op de Zijspancross der naties in het Duitse Schwedt op 10 en 11 oktober a.s.

Partners

Back to top button