Motorcross

ISDE 2015: alle Belgen aan de start van de motorcross finale

Het is de eerste keer sinds jaren dat alle Belgische deelnemers zaterdag 12 september aan de start stonden van de finale motorcross wedstrijd van de Internationale enduro zesdaagse in Kosice (Slovakije). Het waren 6 erg vermoeiende dagen geweest onder wisselende weersomstandigheden. Al onze rijders slaagden erin om elke dag binnen de opgelegde tijd binnen te komen.

Het werd de laatste dag voor de MX finale echter nog heel spannend want slechts op een 10-tal km van het einde van de rit kreeg Bertand Bailleux nog af te rekenen met pech. Hij slaagde er echter in om nog nipt eigenhandig het euvel te herstellen en was net op tijd terug voor de finale motorcross wedstrijd.

Het Belgisch team werd uiteindelijk 17de op een totaal van 23 landen. De landenwedstrijd verliep dit jaar echter erg tumultueus toen 8 rijders uit de wedstrijd werden gezet voor het missen van een checkpoint. Daarbij waren 6 Franse rijders betrokken. De Franse bond (FFM) diende officieel klacht in waardoor de rijders toch nog konden verder rijden. Het Franse team won de ISDE 2015 maar de klacht dient nog te worden behandeld op de groene tafel in Zwitserland. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.

Je kan op de BMB website ook van elke dag de FIM videoreportage raadplegen. Een aanrader voor elke motorsportliefhebber, ook de niet-enduristen, om te ontdekken hoe zwaar deze belangrijkste enduro wedstrijd ter wereld is.

Raadpleeg ook de volledige uitslagen op: http://www.fim-isde-live.info/

Een gedetailleerd verslag door team manager Philippe Borguet volgt later.

Partners

Back to top button