Motorcross

Druk motorcross weekend in Orp-le-Grand

AMC Orp bezorgt ons volgend weekend een druk motocross weekend op het befaamde circuit aan de kleine Gete. Op zaterdag 22 augustus is het de beurt aan de jeugd die er wedstrijden betwisten voor het Waals Kampioenschap onder auspiciën van de FMWB club FPCNA. Op zondag 23 augustus een volledig BMB motorcross programma aangevuld met wedstrijden voor het Belgisch Kampioenschap Zijspannen. Tenslotte worden er ook reeksen voor oldtimers voorzien.

Ondanks het samenvallen met de MXGP wedstrijd in Mantova, zal er ook in Orp op hoog niveau worden gecrosst. Bij de inters wordt het uitkijken naar ex-wereldkampioen Steve Ramon. Het is beste mogelijk dat Steve elf jaar na zijn laatste zege, nog eens met de bloemen naar huis gaat. Maar er is stevige oppositie: Jeremy Delince werd zondag nog derde in de ADAC Lichtenvoorde en GP rijder Kevin Fors verkiest Orp boven Mantova.

De Zijspannen gaan zeker voor spektakel zorgen. Hendrickx-van den Bogaart liggen dan wel op titelkoers maar op de beenharde baan van Orp zullen alle  ‘karren’ het publiek met verstomming slagen, als ze tonen wat voor mogelijkheden zo’n zijspan kan bieden.

Meer info: http://www.fmb-bmb.be/nl/mx_event/motocross-belgian-national-sidecarzijspannen-oldtimers

Partners

Back to top button