Motorcross

Jubileumwedstrijd in Kester op 6 en 7 juni

Dit jaar staat de jaarlijkse motorcross in Gooik-Kester iets vroeger gepland, namelijk reeds op 6 en 7 juni a.s. Het wordt opnieuw een tweedaagse en het is bovendien een jubileumuitgave. Op de’ Kesterheide’ wordt voor de vijftigste maal een motorcross georganiseerd en de organisator AMC De Toekomst Dworp werd 50 jaar geleden gesticht.

Het gaat om een manche van het Belgisch Kampioenschap Inters met daarnaast een wedstrijd voor ‘Oude Gloriën’. Hierop worden alle rijders uitgenodigd die ooit in Kester op het podium stonden, zowel Belgen als buitenlanders. Stefan Everts, Joël Smets, Eric Geboers, Jaak Van Velthoven, Johan Boonen en Danny Theybers zegden reeds toe.

En de pret kan niet op ! Er zijn ook wedstrijden voorzien voor :

Oldtimers Solo : Op zondag en op uitnodiging.

Zijspannen Classic 4Takt : Eveneens op zondag en op uitnodiging.

Vrijetijdsrijders : Op zaterdag. Hier komen we dit jaar tegemoet aan de tientallen rijders die elk jaar de vraag stellen om eens vrijetijdsrijders op het programma te zetten. Velen dromen er van om eens op de ‘Kesterheide’ te kunnen rijden.

Opgelet er kunnen maar 96 piloten laten starten. Oud-clubpiloten genieten voorrang ! Deze geselecteerde piloten worden verwittigd en na betaling van 30 € voor de verzekering en 25 € voor de ingang is de inschrijving definitief.

Programma : Er wordt getraind in twee groepen van 48 rijders. De 96 piloten worden volgens hun trainingstijd in twee evenwaardige groepen ingedeeld. De eerste 24 van elke groep rijden een finale. De anderen komen nog eens aan de start voor een troosting. Iedereen komt 3 keer aan de start !!!

Raadpleeg hierna de diverse inschrijvingsformulieren:

Wedstrijdinfo: http://www.fmb-bmb.be/nl/mx_event/motocross-belgian-championship-0

Partners

Back to top button