Motorcross

Onze Belgen klaar voor de WK start motorcross

De wintertrainingen, het testwerk en de voorbereidingswedstrijden zijn achter de rug en zaterdag start het echte werk in Qatar. Alle ogen zijn wellicht gericht op de tweestrijd tussen Antonio Cairoli en de Amerikaan Ryan Villopoto. Maar misschien kunnen onze Belgen van deze strijd profiteren want zoals het spreekwoord zegt 'wanneer twee honden vechten om een been, gaat de derde…"  Zowel Clément Desalle, Jeremy Vanhorebeek, Kevin Strijbos als Ken de Dycker lieten tijdens de eerste wedstrijden al zien dat er met hen serieus rekening zal moeten worden gehouden. Daarnaast zijn er nog een aantal andere belangrijkse concurrenten. Denken we maar aan de Franse rijders Gautier Paulin en Steven Frossard of de ervaren Max Nagl of de Australiër Dean Ferris en de Engelsen Tommy Searl en Shaun Simpson. Het belooft in ieder geval een erg spannend seizoen te worden!

In het Wereldkampioenschap MX2 krijgen we wellicht ook een tweestrijd tussen titelverdediger Tixier en de ongenaakbare Jeffrey Herlings. De Belgen Damon Graulus en Jens Getteman maakte de overstap van MX1 naar MX2? Zullen ze met hun MX1 ervaring een stapje voor hebben op de concurrentie? Onze andere Belg, Julien Lieber, toonde tijdens de MX der Naties vorig jaar dat hij klaar is om helemaal vooraan mee te strijden.

In Qatar gaat ook het Wereldkampioenschap voor dames van start waar ons land wordt vertegenwoordigd door Amandine Verstappen. Haar focus op de wedstrijd was zo groot dat ze in Qatar aankwam zonder haar licentie maar dat probleempje hebben we snel kunnen oplossen. Starten nu maar!

De MXGP van Qatar kan live worden gevolgd zaterdagavond op Eurosport 20u30 en op Motors TV vanaf 17u00.

Partners

Back to top button