Motorcross

MC Maasland organiseert 15de editie WK zijspancross

Samen met de start van het bouwverlof organiseert MC Maasland Neeroeteren de Belgische manche van het wereldkampioenschap zijspannen. Na 8 organisatie in de Kiezelgroeven in Neeroeteren diende de club noodgedwongen uit te wijken naar de Genkse Horensbergdam. De wedstrijd op 12/13 juli is een echte jubileumwedstrijd: voor de 15de keer op rij organiseert MC Maasland de Grote Prijs van België. Hieruit blijkt overduidelijk dat de Belgische en internationale motorsportfederatie het werk van MC Maasland weet te waarderen.

T.g.v. dit jubileum was er even tijd om te bladeren in de archieven: 10-voudig wereldkampioen Daniël Willemsen is de grote slokop: Daniël won liefst 8 edities. Zes andere teams waaronder bakkenist Eli Picart (2002) en wereldkampioen Ben Adriaenssen (2013) namen de andere jaren voor hun rekening.

Dat de zijspansport leeft in Vlaanderen bewijst het groot aantal inschrijven voor de Genkse GP: liefst 9 Belgische teams op een totaal van een zestigtal teams.

Als je weet dat via de kwalificatiereeksen op zaterdag slechts 32 teams in aanmerking komen voor de eigenlijke WK-manches op zondag, dan weet je dat de strijd bikkelhard zal zijn.

De absolute blikvanger zijn uiteraard de wereldkampioenen 2013: Ben Adriaenssen en bakkenist Ben van den Bogaert.

Info: www.wk sidecars- genk-neeroeten.be
 

Partners

Back to top button