Motorcross

Motorcross Belgian National & BK zijspannen in Roksem

Op 10 en 11 mei staat de enige BMB-wedstrijd op West-Vlaamse bodem op het programma. In de thuishaven van Steve Ramon, trekken de rijders immers naar het circuit van de Senesael in Roksem. Met Mc.Mikkola als organisator kan men rekenenen op een prima organisatie en de club zorgde meteen voor een primeur. Op zaterdag worden er per categorie vrije trainingen georganiseeerd. In aanwezigheid van seingevers en hulpdiensten kan iedereen deelnemen aan deze trainingen die minimaal over een tijdspanne van 2×25 minuten gaan. De start wordt dan ook reeds om 12 uur gegeven. Op zondag worden de chronotrainingen georganiseerd vanaf 08 uur en staan de races gepland vanaf 10.15 uur.

BK zijspannen
Voor de zijspannen wordt er de derde proef van het seizoen verreden. In aanwezigheid van de wereldkampioenen Adriaensen-Vandenbogaert en uitdagers Heyndrickx-Mucineiks belooft het een hete race te worden op het harde circuit. Alle ogen zullen echter gericht zijn op de twee thuisrijdende duo’s Vandaele-Smeuninckx en Sanders-Boxtaele die zich eindelijk voor hun thuispubliek kunnen laten zien. Ook Dimitri Vandeursen rijdt  hier in zijn achtertuin en wordt met piloot Gaston Vaes misschien wel de verrassing van het weekend. Ook Deprez-Serpieters en het duo Vanwalleghem-Deschacht zijn thuispiloten in Roksem. Bij de outsiders vinden we namen terug als Santermans-Valcke en Clohse-Raskin die in de eerste proeven reeds een pak punten konden scoren. De broers Nick en Glenn Janssens zijn dan weer de jonge leeuwen van dienst naast een pak outsiders.

BK solo’s en challengertrophee
Naast de zijspannen worden de toeschouwers in Roksem getrakteerd op een BK-proef voor alle nevenreeksen van 85 cc tot en met de nationalen en rijden de inters een challengertrophee-manche met het gebruikelijke deelnemersveld onder aanvoering van Marvin Vandaele, Kristof Salaets, Andy Truyts, Yentel Martens en ook vriend des huizes, Jeremy Delince. Het thuiskamp rekent hier dan weer op Axel Vandesande, Gunther Ghysels en de spektaculaire Mark Boot. Het circuit werd volledig hertekend en indien nodig heeft de club alle sproei-mogelijkheden voorzien om het stof onder controle te houden.

Open wedstrijd
In Roksem kan iedereen trouwens deelnemen want de organisatoren engageerden zich om de helft van de prijs van de dagvergunningen te vergoeden aan alle piloten die een federatielicentie in een soloklasse kunnen voorleggen. Dit kan dan ook een leuke interfederatiewedstrijd worden naast de topaffiche bij de zijspannen. Het rennerspark opent de deuren op vrijdag om 17 uur en is vrij toegankelijk voor het publiek. De hulpdienst wordt verzekerd door het prive-team EHBO Vlaanderen en de presentatie is in handen van Fred Decock. De inkom voor deze topper bedraagt 15 euro.

Praktische info: klik hier

 

Partners

Back to top button