Motorcross

Wie pakt de E-MX-titel van Stefan Everts af?

Stilte! Er is een motorcrosswedstrijd aan de gang. Huh? Jawel, op dinsdagavond 29 april kan je op Circuit Zolder voor de tweede keer de E-MX Race of Champions bewonderen. Waarbij de E staat voor Electric. Een elektrische motorcross dus. Dat scheelt ‘m in decibels. Die hebben we namelijk ingeruild voor nóg meer spektakel!

Nieuw wedstrijdformaat

Dat spektakel komt onder meer voort uit de bijzondere format van de E-MX Race of Champions: een kort en technisch parcours waarin enkele ‘speciallekes’ verwerkt zijn voor de piloten, sprintraces van 4 rondes die zich kenmerken door hun explosieve karakter en de opbouw naar een superspannende climax: de E-MX-finale waarin de 6 beste rijders het tegen elkaar opnemen!

Dé vraag die iedereen dit jaar bezig houdt is: wie durft/kan het aan om Stefan 'The Legend' Everts van de troon te stoten? Inderdaad, de tienvoudige wereldkampioen heeft zijn motorcrossstreken nog niet verleerd en ging vorig jaar met de allereerste E-MX-titel aan de haal. In dit filmpje kan je zien hoe het eraan toeging tijdens deze première van de Belgische elektrische motorcross op Circuit Zolder.

Wereldtoppers en massa's fun!

‘The Legend’ staat paraat om zijn titel te verdedigen. Maar in de aanloop naar de GP van Valkenswaard kan je er zeker van zijn dat er op dinsdagavond 29 april heel wat extra motorcrosskleppers naar Circuit Zolder komen afgezakt. Zo hebben o.m. MX2 vicewereldkampioen Jordi Tixier, het Zwitserse toptalent Valentin Guillod, Damon Graulus, Brent Van Doninck, David Cools en Marvin Vandaele hun deelname bevestigd. En of ze staan te trappelen om met de speciaal overgebrachte en identieke KTM Freeride E’s geschiedenis te schrijven in de wereld van de elektrische motorcross!

Zij die vorig jaar present tekenden, waren unaniem enthousiast: E-MX is fun! Niet enkel voor de piloot, maar ook voor de toeschouwers. Dit jaar doen we er nog een schepje bovenop. Of beter: een schijfje. Want tijdens de wedstrijden rijgt een DJ van Tomorrowland (meer kunnen we nog niet prijsgeven) de plaatjes aan elkaar. Niet aan zomaar een draaitafel trouwens, maar vanop de welbekende Red Bull Jeep … Let the beat drop!

De tweede E-MX Race of Champions van Circuit Zolder start op dinsdagavond 29 april om 18.00 u. en omstreeks 20.30 u. weten we wie de nieuwe E-MX 2014 kampioen is! De E-MX Race of Champions wordt georganiseerd in samenwerking met de Belgische Motorrijdersbond (BMB), de Fédération Internationale de Motorcyclisme (FIM) en Circuit Zolder.

Foto: 'Vepix'

Partners

Back to top button