Motorcross

Adriaenssen-Vandenbogaart wereldkampioen zijspancross !

Zondag 15 september werd in het Duitse Rudersberg de voorlaatste Grand Prix zijspancross van 2013 verreden. WK-leiders Ben Adriaenssen en Ben Vandenbogaart wonnen er tot op heden zeven van , en voerden dan ook terecht de WK-ranking aan. Aan twee luttele puntjes hadden ‘de Bennen’ overigens genoeg om zich de nieuwe wereldkampioenen te noemen.

De eertse manche kon nog in droge omstandigheden worden afgewerkt. Adriaensen-Vandenbogaart startten  ‘droogweg’  op kop, en kwamen ruim een half uur  later zegevierend én als nieuwe wereldkampioenen  terug binnen.  Een andere Belgische combinatie, die van Jan Hendrickx, werd vierde.   Terwijl de talrijke supportersclan van ‘de Bennen’ de wereldtitel uitbundig vierden, begon het boven Rudersberg  heel hard te regenen, en diende de tweede manche te worden afgewerkt in een gigantische modderpoel.

Opnieuw voerden Adriaenssen-Vandenbogaart het veld aan, tot ook zij – net als heel wat andere rijders – zich muurvast reden in de Duitse modder.  Na het schakelpedaal van hun machine terug te hebben vrij gemaakt, gingen de Bennen opnieuw van start en finishten nog als dertiende in een race die vroegtijdig door de koersdirecteur werd stop gezet.  Uiteindelijk kwam Belgisch kampioen Jan Hendrickx als reekswinnaar én als dagwinnaar van de Grand Prix uit de bus.  De Britten Jenkins-Chamberlain werden tweede overall en Adriaenssen-Vandenbogaart mochten nog als derde mee op het dagpodium.

Komend weekend wordt in het Belgische Nismes de finale van het wereldkampioenschap 2013 verreden.  Ben Adriaenssen en Ben Vandenbogaart kunnen er alvast als nieuwe wereldkampioenen hun blijde intrede doen.  Jan Hendrickx is nog volop in de running om de bronzen WK-medaille, en hoopt die uiteraard komende zondag voor  eigen volk te veroveren op zijn rechtstreekse concurrent, de Let Janis Daiders.

Partners

Back to top button