Algemeen

Joël Robert herdacht tijdens ‘zijn’ La Chinelle

Het was zaterdag een erg emotioneel moment daar in La Chinelle net voor de start van de wedstrijd. Joël Robert, destijds de oprichter van de 12h de La Chinelle werd er herdacht.

Net na het middaguur werd op het terrein een gedenksteen onthuld. Zo waren er emotionele toespraken van de organistor van La Chinelle en de burgemeester van Philippeville. Ook de Eerste Ondervoorzitter van de BMB en voorzitter van de FMWB, Didier Frérot, een ontroerde Sylvain Geboers en Jean Claude Lacquaye spraken over de zesvoudige wereldkampioen.

In 1980 organiseerde Joël Robert met een paar vrienden en een handvol vrijwilligers de eerste editie van de 12 Heures de la Chinelle. Eenenveertig jaar later heeft het evenement een lange weg afgelegd en is het voor duizenden liefhebbers uitgegroeid tot een van de belangrijkste evenementen van de zomer. Joël Robert is afgelopen winter overleden.

Dan werd als laatste wilsbeschikking van Joël zelve zijn as uitgestrooid aan de voet van de gedenksteen. Heel wat publiek was de ceremonie komen bijwonen daar in Franchimont. Joël Robert zit duidelijk diep in de harten van heel wat motorsportliefhebbers en dat zal nooit meer veranderen.

Foto's: Didier Frérot

Partners

Back to top button