Motorcross

KMC Mol bereidt zich voor op de internationale cross van de Keiheuvel

Op 15 augustus staat de Keiheuvel in Balen weer in het teken van de Trofee Sylvain Geboers. Hoogtijd dus dat de werkzaamheden op de Keiheuvel een versnelling hoger worden geschakeld. De prachtige duin ondergaat zijn jaarlijkse metamorfose immers niet op één twee drie. Daar kruipt tijd in.

Met een hele hoop vrijwilligers en bestuursleden van KMC Mol werd er afgelopen weekend dan ook al heel werk verzet. De Heras hekken rond het volledige terrein werden gezet. De nadar hekken die zowat het hele circuit veilig maken voor het publiek werden geplaatst. De feesttent werd met vereende krachten opgetrokken. Het houtwerk om de reclame panelen van onze talrijke sponsors aan te bevestigen, werden in elkaar gevezen. De grondwerker deed zijn eerste werken, …

Met Tom Vialle en Rene Hofer heeft KMC Mol nog twee namen toegevoegd aan hun deelnemerslijst die het label 'factory' rijder mogen gebruiken. Het lijstje begint ondertussen mooi te ogen. Voor Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Mx2 Team komen Kay De Wolf en Jed Beaton. Ook de volledige line-up van het Monster Energy Yamaha Factory Mx2 Team is van de partij. Dat zijn clubpiloot Jago Geerts en voorts de Fransen Thibault Benistant en Maxime Renaux.

Uit de MXGP klasse komt voor Yamaha Glenn Coldenhoff. Het Red Bull KTM Factory Racing Team komt met Rene Hofer, huidig wereldkampioen Tom Vialle en meervoudig ex-wereldkampioen Jeffrey Herlings. Standing Construct GasGas Factory Racing wordt vertegenwoordigd door Brian Bogers. Verder komt het volledige Team Gebben Van Venrooy Yamaha Racing aan de start. Ook hier vinden we een clubpiloot terug, met name Brent Van Doninck, de meest locale crosser met Kevin Strijbos en een ex-winnaar in de Trofee Joel Roelants, met name Calvin Vlaanderen. JM Honda Racing stuurt Henri Jacobi. Shaun Simpson tenslotte is een ex-winnaar die ook niet mocht ontbreken.

Sommige spreken van een mini GP. Wij zeggen liever een mooi deelnemersveld op KMC Mol niveau.

180 rijders hebben zich al ingeschreven op zaterdag en 265 op zondag. Dus niet enkel kwaliteit maar ook kwantiteit.

Meer info: http://www.kmc-mol.be

Foto's: Kabouter Trek

Partners

Back to top button