Snelheid

Benelux Trophy Assen: Nederland boven

Zeer wisselende weersomstandigheden, afgelopen weekend in Assen tijdens Jack's Racing Day, bijna een certitude op het Asser lint. Nu goot het pijpenstelen, dan scheen de zon overvloedig. Vooral de eerste race op zondagmorgen leek een bandenspel te worden waarbij de keuze voor regenbanden dan wel 'intermediates' belangrijk was.

Marcel Zuurbier koos voor de laatste optie en dat bleek de goeie en snelde daardoor de leider, Ricardo Brink, in de voorlaatste ronde voorbij. Zijn tijden waren toen al een tijdje een handvol seconden sneller per ronde dan de leider van het eerste uur. Yan Ancia mocht als derde op het erepodium. Bij de herneming in de late namiddag scheen de zon overvloedig en stond er ook een strakke wind, waardoor iedereen op slicks uit het parc fermé kwam. Brink, die leider is bij de IDC Superbikes, veegde de concurrentie op een hoopje. Yan Ancia leek goed op weg naar een nieuw podium, maar maakte een schuiver. De Limburger kon zijn weg nog verder zetten maar met ruime achterstand. Daardoor werd Sander Claessen tweede voor Zuurbier maar wel de nieuwe leider in de tussenstand bij de SBK. Acht tellers scheiden Claessen en Ancia van elkaar. Het beloofd nog spannend te worden. Bij de Belgen werden Denny Lannoo (5-4), Koen Brusten (7-9) en Dimitri Persoons (9-13). Brusten wint wel tweemaal de BK race SBK Junior.

Supersport

De 600cc rijders maakten er vooral in de herneming een spannende race van waarbij Sander Kroeze het op de meet haalde van Rob Hartog met 0.1" voorsprong, een millimeter spurt. Hartog had ook overtuigend de openingswedstrijd voor SSP gewonnen. De podia waren Race1: 1 Hartog 2 Jim de Goede 3 Louis van Wijhe  Race2: 1 Kroeze 2 Hartog 3 Finn de Bruin. Van Belgische zijde amper twee (2) rijders in Drenthe met Thibault de Hert en Jimmy Ovaere en dat is jammer te noemen. Ovaere werd tweemaal elfde in de SSP, maar scoorde wel het maximum voor het BK, terwijl De Hert, voor het eerst racend in Assen, tweemaal de twaalfde plek was weggelegd. In de tussenstand voor de Supersport Benelux Trophy is het razend spannend met De Goede en Van Hees, gescheiden door een luttel punt in het voordeel van Randy Van Hees.

Vervolg in Hengelo.

Tekst en foto's: Jan Vermeer

Partners

Back to top button